ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ

Σε τροχιά υλοποίησης μπήκε το Ναυταθλητικό Κέντρο Κρήτης στο Ηράκλειο μετά από δύο χρόνια που το είχε εξαγγείλει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και είναι σε φάση δημπράτησης το έργο. Αυτό τονίστηκε χθές  στην ειδική εκδήλωση παρουσίασής του που έγινε στο λιμάνι του Ηρακλείου, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, κ Αυγενάκη, της Διοίκησης του ΟΛΗ, του αντιδημάρχου κ. Βαρδαβά, του βουλευτή κι εκ νέου υποψηφίου κ. Σενετάκη, του υποψήφιου βουλευτή κ. Ανδρεαδάκη, εκπροσώπων της Αρχιεπισκοπής, στελεχών της Αυτο- διοίκησης, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου, του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών του Heraklion Yachting Club, και του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, στον προαύλιο χώρο του Καφέ “Μαρίνα”.

Το Ναυταθλητικό κέντρο Ηρακλείου, δίπλα στο “ψυγείο” θα αποτελέσει την έδρα, Ιστιοπλοϊκών και Κωπηλατικών ομίλων και θα είναι προσβάσιμο και σε αθλητές ΑΜΕΑ. Μάλιστα, το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.220.000 ευρώ.

  O διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Παπαδάκης στο βήμα της χθεσινής εκδήλωσης έχοντας   στο πάνελ τους κ.κ. Αυγενάκη, Συλιγάρδο, Βαρδαβά, Ταμπακάκη και Ζερβό
O διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Παπαδάκης στο βήμα της χθεσινής εκδήλωσης έχοντας

«Χρήματα που είναι δεσμευμένα για το έργο» τόνισε ο κ. Αυγενάκης. Το έργο αφορά την Ανάπτυξη Ναυταθλητικών Υποδομών Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) ένα έργο που αναμένεται ν’ αναβαθμίσει τα αθλήματα της ιστιοπλοΐας και της κωπηλασίας, και θα  αποτελέσει τη νέα τους έδρα τους.

«Κάποιοι επιλέγουν να απουσιάζουν από την εκδήλωση και απαξιώνουν ένα έργο .Την ιστορία πάντως την γράφουν οι παρόντες και όχι οι απόντες» είπε ο κ. Αυγενάκης βλέποντας απουσίες από την παρουσίαση και για το… όνειρο εξήγησε:

“Ευχαρστώ τον ΟΛΗ και όλους όσοι έχουν φέρει το έργο σε αυτό το σημείο. Το παραλιακό μέτωπο θα αξιοποιηθεί και αθλητικά. Δεύτερο πλάνο είναι τα νεώρια όοπου εκεί θα έχουμε πνευματικά αθλήματα κυρίως και μπότσια. Η μελέτη ολοκληρώνεται από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Επίσης ο μειοδότης μπαίνει στο Στάδιο Ελευθερίας για να φτιάξει το ταρτάν και θα δημοπρατηθούν προπονητήριο στο “Λίντο” και κλειστή 33άρα πισίνα στο χώρο του κολυμβητηρίου”.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Μηνάς Παπαδάκης μίλησε για το έργο πνοής, όπως το θεωρεί, στο λιμάνι όπου “θα στεγαστούν τα όνειρα και οι ελπίδες των ναυταθλητικών συλλόγων. Εκεί πριν ήταν η ΙΘΑΒΙΚ. Έγιναν οι μελέτες που χρειάζονταν και τώρα είναι έτοιμο το έργο για δημοπράτηση”.

  Αρκετός ο κόσμος στη χθεσινή εκδήλωση για το Ναυταθλητικό Κέντρο
Το εισιτήριο για τον τελικό διεκδικούν Ολυμπιακός και Μονακό

Ο αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς τόνισε ότι “αξιοποιείται στο σύνολό του το λιμάνι Ηρακλείου και σε συνδυασμό με την μαρίνα στο Παγκρήτιο ο ναυταθλητισμός στην πόλη θα αλλάξει”. Ο βουλευτής και νυν υποψήφιος Μάξιμος Σενετάκης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για το έργο και είπε ότι “πιστεύω ότι το εγχείρημα αυτό θα στεφθεί με επιτυχία”.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων κ. Νταμπακάκης και ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ τόνισαν ότι “το έργο θα δώσει ώθηση στον ναυταθλητισμό της πόλης. “Είναι μια προσωπική επιτυχία του υπουργού, του Λευτέρη Αυγενάκη και αυτό. Το ΕΑΚΗ μεγαλώνει, εξελίσσεται και εισέρχεται σε ένα κομμάτι του αθλητισμού που μας έχει φέρει και σπουδαίες διακρίσεις απο μεγάλους αθλητές.

Σε λίγο καιρό,  θα έχουμε σαν ΕΑΚΗ, αλλά και σαν Ηράκλειο, συνολικά, στην φαρέτρα μας, άλλο ένα όπλο, για την διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων”. Στο τέλος ο αρχιτέκτονας Γιώργος Πετράκης παρουσίασε το Ναυταθλητικό Κέντρο η χρήση του οποίου έχει παραχωρηθεί στην ΓΓΑ.