Η Μαρία Σάκκαρη δε χρειάστηκε να ολοκληρώσει τον αγώνα της με την Μπελίντα Μπέντσιτς στο πλαίσιο του 1ου γύρου στο Masters της Ρώμης.
Όταν κατέκτησε το 1ο σετ με 6-2 σε 38 λεπτά, η παίκτρια από την Ελβετία αποχώρησε λόγω τραυματισμού κι έτσι η Σάκκαρη εξασφάλισε την πρόκριση στη φάση των «64», όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάγκντα Λινέτ από την Πολωνία.
O αγώνας στο court 1 του Foro Italico άρχισε με τη Σάκκαρη να κατακτά το εναρκτήριο game και μετά ακολούθησαν τέσσερα διαδοχικά love game, με την Ελληνίδα παίκτρια να διατηρεί το προβάδισμα με 2-1 και 3-2.
Tα δεδομένα στο σετ άλλαξαν υπέρ της Σάκκαρη στο 6ο game, καθώς στη 2η ευκαιρία της πέτυχε το break για το 4-2. Με ευκολία έκανε το 5-2 και με νέο love game, έφθασε στο break και στο 6-2. Η Μπέντσιτς έκατσε στην καρέκλα της και ύστερα από μερικά λεπτά, αποφάσισε να μη συνεχίσει.
H Σάκκαρη έφθασε στις τρεις νίκες στο τουρνουά, καθώς χρειάστηκε να παίξει δύο προκριματικά παιχνίδια, και πλέον έχει μπροστά της τον αγώνα με τη Μάγκντα Λινέτ, την οποία νίκησε πριν από μερικές ημέρες, επίσης για τον 2ο γύρο, στο Masters της Μαδρίτης με 7-6(5), 6-3.