Νίκος Προβιάς

Να αποκτήσει η Ελλάδα τη θέση που της αρμόζει στην ευρωπαϊκή και κατ’ επέκταση στην παγκόσμια γυμναστική είναι ο στόχος της ομάδας «Είμαστε η γυμναστική», της οποίας ηγείται ο Νίκος Προβιάς.

Ο Ρεθυμνιώτης διεθνής κριτής και υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε ότι με αιχμή του δόρατος τους Ολυμπιονίκες και τους πρωταθλητές –τριες της ενόργανης και της ρυθμικής γυμναστικής, κάθε χρόνο, η χώρα μας θα διεκδικεί τη διοργάνωση ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Θα συστήσουμε μία ομάδα με τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν δοξάσει τη χώρα μας, και θα πάμε να φέρουμε στην Ελλάδα κάθε χρόνο και ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξάγεται σε διαφορετική πόλη της Ελλάδος έτσι ώστε να αναπτύξουμε όλα τα αθλήματα της γυμναστικής», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Προβιάς σε εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ.

Ο κορυφαίος κριτής της χώρας μας, αναφέρθηκε και στα όνειρά του για την ελληνική γυμναστική: «Ετοιμάζουμε με όλους τους μεγάλους αθλητές και αθλήτριες μία διεθνή ομάδα ώστε να διεκδικήσουμε το μέλλον της ελληνικής γυμναστικής. Τα επόμενα χρόνια όλοι οι μεγάλοι αθλητές Πετρούνιας – Μελλισανίδης – Ταμπάκος θα είναι ενεργοί για να βοηθήσουν τη χώρα μας να πάει ψηλά και τη γυμναστική ακόμα ψηλότερα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στη συνεισφορά παλαιών πρωταθλητών, όπως οι Βασιλική Μιλλούση, Εύα Χριστοδούλου, Ειρήνη Αϊνδηλή, Χαρά Καρυάμη, Κλέλια Πανταζή, Μαρία Γεωργάτου, Μορφούλα Ντώνα,  Βλάσης Μάρας, Βασίλης Τσολακίδης, για τη δημιουργία των πρωταθλητών του μέλλοντος.

Στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξήχθη στην Τουρκία, ο Νίκος Προβιάς ήταν τεχνικός διευθυντής, και είχε την ευκαιρία να αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία μετέχοντας με επιτελικό ρόλο στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση της γυμναστικής στην εποχή της Covid19.