«Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Θέλουμε να κάνουμε το 1-1 στις νίκες για να κρατήσουμε ζωντανό το όνειρο» τονίζει ο προπονητής βόλεϊ των γυναικών του ΟΦΗ, Νίκος Προύφας, για τον δεύτερο ημιτελικό με τις Αμαζόνες, που θα γίνει σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη (8/4, 17.00), στο ΒΑΚ για α στα πλέι-οφ (2-5) της Pre League Γυναικών.
Τα κορίτσια του ΟΦΗ, μετά απο ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ηττήθηκαν με 3-2 στο τάι-μπρέικ στο πρώτο παιχνίδι στην Ερυθραία και τώρα θέλουν να φέρουν την σειρά στο 1-1 στις νίκες, ώστε η πρόκριση στους τελικούς να κριθεί σε τρίτο παιχνίδι (περνάει η ομάδα που θα κάνει 2 νίκες).
«Είμαι περήφανος για ό,τι έχουν καταφέρει τα κορίτσια μας, μέχρι σήμερα. Δίνουν ό,τι έχουν και τους ευχαριστώ για αυτό. Θέλουμε την βοήθεια του κόσμου μας, στο παιχνίδι της Τετάρτης, για να κάνουμε το 1-1 και να κρατήσουμε ζωντανό το όνειρο της ανόδου.
Όπως το πρώτο παιχνίδι, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, έτσι και αυτό πιστεύω ότι θα είναι πολύ δυνατό. Θα κάνουμε το παν για να ισοφαρίσουμε και να δικεδικήσουμε την πρόκριση στα τελικά σε τρίτο παιχνίδι», ανέφερε ο Νίκος Προύφας.
Διαιτητές οι κκ. Αγγελίδης – Καραπουλάκης (παρ. Βλαχάκης).
Πήρε τον τίτλο ο ΣΦΠ Χανιά
Ο ΣΦΠ Χανιά επανέλαβε για δεύτερη σερί χρονιά την επιτυχία κατάκτησης των πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΚ καθώς μετά από τους άνδρες, τον τίτλο πανηγύρισαν και οι γυναίκες.
«Ευχόμαστε στις γυναίκες του Chania volley μία καλή πορεία στο τουρνουά ανόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία και γιατί όχι, του χρόνου να εκπροσωπήσουν τα Χανιά στα «σαλόνια» της Α2» αναφέρει ανακοινωση της ΕΣΠΕΚ.
Στους άνδρες, ο ΣΦΠΧ νίκησε στον τελικό 3-0 την ΓΕΗ (μετρούσαν και οι νίκες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) και στις γυναίκες 3-0 τον Κύδωνα στον α’ τελικό και 3-1 στον 2ο.
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα του τοπικού πρωταθλήματος βόλεϊ ΕΣΠΕΚ:
Γυναίκες
Αγώνες κατάταξης
ΓΕΗ – Γρύπας 3-1
Αρκάδι -Αστέρας 3-2
Κορασίδες Α’
Ημιτελικά
Κύδων – ΑΘΛΕΣΗ 3-0
ΟΦΗ – Αστέρας 3-1
Κορασίδες Β’
Β’ φάση
Κύδων – Αετός 3-1
Ν. ΟΠΕΡ -Ανεμος 1 -3
Παγκορασίδες
Μεσσαρά – Σούδα 3-0
ΣΦΠΧ -Αστέρας 1-3
Τέσσερις Ηρακλειώτες στην αξιολόγηση
Ξεκίνησε στους Μολάους (κορίτσια) και στη Νεμέα (αγόρια) η διαδικασία διακλιμακιακής αξιολόγησης, για τη στελέχωση των νέων Εθνικών Ομάδων αγοριών και κοριτσιών (γεννηθέντα 2012–2013).
Η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί συνέχεια της συστηματικής, διετούς παρακολούθησης των αθλητών και αθλητριών μέσα από τα κλιμάκια ανάπτυξης της ΕΟΠΕ και έχει ως στόχο την επιλογή των αθλητών που θα στελεχώσουν τις νέες Εθνικές Ομάδες.
Στη διαδικασία συμμετέχουν οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Λία Γκόγκου, Γεωργία Τσάτσου, Μαρία Γαβαλά, Γιάννης Ρηγάκος, Θανάσης Στραντζάλης, Κώστας Σαρρής, Νικήτας Νικητάκης, Νίκος Μπουτσουρής και Γρηγόρης Ρουσάκης, υπό την εποπτεία του υπευθύνου ανάπτυξης Ντόζη.
Οι πρώτες διεθνείς υποχρεώσεις των νέων Εθνικών Ομάδων είναι προγραμματισμένες για το καλοκαίρι του 2026, στο πλαίσιο των Βαλκανικών Πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα (Γρεβενά για τα κορίτσια, 20–25 Ιουλίου, και Μυτιλήνη για τα αγόρια στα τέλη Αυγούστου), καθώς και τον Ιανουάριο του 2027, με τη συμμετοχή στα προκριματικά του CEV (1ος γύρος).
Η διαδικασία αξιολόγησης θα συνεχιστεί έως και τον Ιανουάριο του 2027, δίνοντας τη δυνατότητα ένταξης και νέων αθλητών και αθλητριών που δεν θα συμμετάσχουν στην πρώτη φάση.
Από το Ηράκλειο στα αγόρια συμμετέχουν ο Φίλιππος Δενδράκης από τη ΓΕΗ και ο Δημήτρης Μανάι από τον ΟΦΗ, ενώ στα κορίτσια παίρνουν μέρος η Αγγελική Καλαϊτζάκη και η Κατερίνα Φρυσούλη από την ΑΘΛΕΣΗ.
Την 2η περίοδο θα πάρουν μέρος η Βασιλική Σταυγιανουδάκη, η Χαρίκλεια Στεργιοπούλου από Σούδα και η Αλίκη Κουκουτσάκη από ΣΦΠ Χανιά.
