Πρέπει να είναι  μακριά από τις  ισοβαθμίες ο ΟΦΗ

Μεγάλη η νίκη που πέτυχε ο ΟΦΗ το Σάββατο επί του Βόλου αλλά δεν  σώθηκε ακόμα παρά τους 34 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει.

Στο φετινό πρωτάθλημα έχουν γίνει σκόνη και θρύψαλα  οι στατιστικές που θέλουν την παραμονή όλα τα τελευταία χρόνια με 14 ομάδες στην Σούπερ Λιγκ και με αγώνες πλέι άουτ να κρίνεται στους 29 βαθμούς. Την περίοδο 2019-20 ο Παναιτωλικός σώθηκε με 29 βαθμούς, την επόμενη πάλι ο Παναιτωλικός με 28, το 21-22 υποβιβάστηκε ο Απόλλων με 22 και η Λαμία πήγε σε μπαράζ με 26, το 22-23 σώθηκε η Λαμία με 29 και υποβιβάστηκε ο Ιωνικός με 27. Ο ΟΦΗ λοιπόν πέτυχε τεράστιας σημασίας νίκη επί του Βόλου και ευτυχώς γιατί διαφορετικά σήμερα θα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή του και θέλει ένα βαθμό  στα επόμενα δυο παιχνίδια του για να είναι σίγουρος. Βαθμό τον οποίο οφείλει να πάρει το ερχόμενο Σάββατο στην Τρίπολη για να μην μπλέξει με σενάρια ισοβαθμίας και… τρόμου στο φινάλε.

Με την Κηφισιά  να βρίσκεται στους 28 ο ΟΦΗ  με 34 δεν  μπορεί να είναι ήσυχος καθώς έχει το μειονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Αθηναική ομάδα(φέτος στο πρωτάθλημα δεν την κέρδισε ούτε μια φορά, αντίθετα είχε μια ήττα εντός και δυο ισοπαλίες). Αυτή την στιγμή ο ΟΦΗ είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στα πλέι άουτ και παρουσιάζει ένα βελτιωμένο πρόσωπο με τον Δέλλα στον πάγκο αλλά στο ποδόσφαιρο πολλές φορές και δη στο ελληνικό μετράνε κι άλλα πράγματα πέραν του αγωνιστικού. Και επειδή η ατμόσφαιρα όλο αυτό το διάστημα φέρνει στις μνήμες αυτό που είχε γίνει πριν από δυο χρόνια, στην μάχη για την εξάδα, χρειάζεται προσοχή για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως  όπως τότε που από την μια μέρα στην άλλη βρέθηκε  εκτός πλέι οφ λόγω της δικαίωσης του ΠΑΣ Γιάννινα…

Οι ισοβαθμίες

Σε ό,τι αφορά  τις ισοβαθμίες  ο ΟΦΗ  πρέπει να τις  αποφύγει γιατί σε όλες υστερεί και υποβιβάζεται. Από τις ομάδες που έχουν 34 βαθμούς ο Αστέρας Τρίπολης έχει ουσιαστικά σωθεί αφού υπερτερεί σε όλες τις ισοβαθμίες ενώ ο Ατρόμητος θεωρητικά μπορεί να βρεθεί μπλεγμένος αν χάσει και τα δυο ματς που απομένουν(δύσκολο αλλά είναι ένα σενάριο).

Ας δούμε λοιπόν, τα βασικά σενάρια στις ισοβαθμίες:

Α) ΟΦΗ 34, Ατρόμητος 34, Κηφισιά 34. Για να φτάσουμε σε αυτό προυποθέτει 2 ήττες για ΟΦΗ και Ατρόμητο και 2 νίκες για Κηφισιά. Υπαρκτό αλλά ακραίο σενάριο. Αν υποθέσουμε ότι  ο Ατρόμητος χάνει στο Αγρίνιο τότε ο Παναιτωλικός σώζεται και με Χ στο Ηράκλειο μαζί με τον ΟΦΗ. Στην τριπλή ισοβαθμία πάντως υποβιβάζεται ο ΟΦΗ.

Β) ΟΦΗ 34, Κηφισιά 34, Παναιτωλικός 34. Για να γίνει αυτό σημαίνει 2 ήττες για τον ΟΦΗ, 2 νίκες για την Κηφισιά και μια νίκη και μια ισοπαλία για Παναιτωλικό. Αν την νίκη την κάνει στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ αποχαιρετάει. Αν την κάνει με Ατρόμητο σημαίνει ότι παίρνει ισοπαλία στο Γεντί Κουλέ οπότε σώζεται μαζί μαζί με τον ΟΦΗ. Και σε αυτή την τριπλή ισοβαθμία  υποβιβάζεται ο ΟΦΗ.

Γ) ΟΦΗ 34, Κηφισιά 34. Δυο ήττες για ΟΦΗ και δυο νίκες για Κηφισιά. Και σε αυτή την ισοβαθμία υποβιβάζεται ο ΟΦΗ.

Δ) Ατρόμητος 34, Κηφισιά 34, Παναιτωλικός 34. Το σενάριο αυτό προυποθέτει δυο ήττες για Ατρόμητο, δυο νίκες για Κηφισιά και μία νίκη(με Ατρόμητο) και μια ισοπαλία για Παναιτωλικό. Σε αυτή την τριπλή ισοβαθμία η ομάδα που υποβιβάζεται είναι ο Ατρόμητος.

Ε) Ατρόμητος 34, Κηφισιά 34. Αυτό το σενάριο προυποθέτει δυο ήττες για τον Α τρόμητο, δυο νίκες για την Κηφισιά από ένα βαθμό για ΟΦΗ-Αστέρα και δυο νίκες για Παναιτωλικό. Σε αυτή την ισοβαθμία η Κηφισιά έχει το πλεονέκτημα με δυο νίκες έναντι μιας ήττας και ο Ατρόμητος υποβιβάζεται.

ΣΤ) Αστέρας Τρ 34, Κηφισιά 34, Παναιτωλικός 34. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο ο Αστέρας έχει δυο ήττες, η Κηφισιά δυο νίκες και ο Παναιτωλικός μια νίκη και μια ισοπαλία. Σε αυτή την τριπλή ισοβαθμία υπερτερούν Παναιτωλικός, Αστέρας και υποβιβάζεται η Κηφισιά.

Ζ) Αστέρας Τρ 34, Κηφισιά 34. Οι δυο ομάδες έχουν από μια νίκη και μια ισοπαλία αλλά ο Αστέρας υπερτερεί στα γκολ και  σε αυτή την ισοβαθμία η Κηφισιά υποβιβάζεται.