Με μία εμφάνιση βγαλμένη από τις ενδοξότερες στιγμές της ιστορίας της, η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών νίκησε 8-7 την “ασημένια” Ολυμπιονίκη Αυστραλία, στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Σιγκαπούρης.
Χάρη σε γκολ της Μαρίας Μυριοκεφαλιτάκη, ενάμισι δευτερόλεπτο πριν τη λήξη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα -που ήταν ανώτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης- έφτασε στο θρίαμβο και την πρόκριση στην τετράδα, όπου τη Δευτέρα (21/7, 12:35) θα βρει πιθανότατα απέναντί της τις ΗΠΑ (η αμερικανική ομάδα αναμένεται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ιαπωνίας στο παιχνίδι που ακολουθεί).
Είναι η τέταρτη φορά που η ελληνική ομάδα φτάνει στα ημιτελικά ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και το καταφέρνει σε δεύτερη διαδοχική διοργάνωση. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 2009-2011, με τη “γαλανόλευκη” τότε να είναι τέταρτη στη Ρώμη και να κατακτά το χρυσό στη Σανγκάη.
Πέρυσι στη Ντόχα η εθνική ήταν τέταρτη, οπότε οι οιωνοί είναι άριστοι.
ΕΛΛΑΔΑ
(Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Τριχά 1, Σάντα 2, Γιαννοπούλου 1, Ξενάκη, Νίνου 1, Πάτρα, Σιούτη, Β. Πλευρίτου, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Τζούρκα, Κουρέτα