Ο ποδοσφαιριστής της Δαμάστας Νεκτάριος Τζουβάρας
Ο Τζουβάρας έσωσε γυναίκα από πνιγμό

Φύλακας-άγγελος αποδείχθηκε για μια γυναίκα που κινδύνευσε από πνιγμό ο ποδοσφαιριστής της Δαμάστας Νεκτάριος Τζουβάρας.

Ο Τζουβάρας που παράλληλα με το ποδόσφαιρο (αγωνίζεται στην Δαμάστα τον τελευταίο 1,5 χρόνο), είναι και μέλος της Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Κρήτης «ΩΚΕΑΝΙΣ» και με την ιδιότητα του ναυαγοσώστη πριν λίγες ημέρες έσωσε μια κοπέλα.

Το περιστατικό έγινε στην παραλία Αρίνα, όπου ο Τζουβάρας πάνω από τον ναυαγοσωστικό πύργο αντιλήφθηκε μία κοπέλα να έχει μπει στα μανιασμένα κύματα και να απομακρύνεται από την ακτή.

Παρά τις εκκλήσεις του, η κοπέλα προχώρησε πιο βαθιά στη θάλασσα και εκείνος κάλεσε το διασωστικό σκάφος «ΩΚΕΑΝΙΣ», με πλήρωμα τους Αλκίνοο Παπανικολάου (ναυαγοσώστης) και Μάνο Κλάδο (χειριστής) και παρότι η ίδια αρνιόταν πεισματικά οποιαδήποτε βοήθεια, τελικά την επιβίβασαν στο σκάφος.

Ο Νεκτάριος Τζουβάρας που εντωμεταξύ είχε ειδοποιήσει και το ΕΚΑΒ, βούτηξε στα κύματα και την παρέλαβε από το σκάφος, το οποίο δεν μπορούσε να προσεγγίσει στην ακτή λόγω του υψηλού κυματισμού. Στη συνέχεια την μετέφερε στην παραλία όπου και την παρέλαβε ασθενοφόρο.

Ο ΑΟ Δαμάστας με ανακοίνωση του  «συγχαίρει τον ποδοσφαιριστή του Νεκτάριο Τζουβάρα αλλά και τους ναυαγοσώστες της ΩΚΕΑΝΙΣ για το ότι έσωσαν μία ανθρώπινη ζωή».