ΠΣΑΠΠ

Τα στοιχεία της επόμενης μέρας που έριξαν φως στο… σκοτάδι που καταπλάκωσε γι’ ακόμα μια φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη διακοπή του ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟ, οδηγούν πιθανότατα στη συνέχισή του από το σημείο που σταμάτησε (50ο λεπτό 1-1).

Κι αυτό γιατί τόσο από το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο Ιταλός διαιτητής Μαρέσκα, όσο και από την περιβόητη γνωμάτευση του γιατρού (μοναδικά αποδεικτικά στοιχεία που θα λάβει υπόψιν του ο αθλητικός δικαστής), δεν προκύπτει υπαιτιότητα των γηπεδούχων ή των φιλοξενούμενων για τη διακοπή του ντέρμπι.

«Ο γιατρός του αγώνα δε μπόρεσε να αποφασίσει αν το Νο 3 του Παναθηναϊκού ήταν ικανός ή όχι να αγωνιστεί, με τα ιατροτεχνολογικά μέσα που είχε στο γήπεδο. Επειδή και οι δύο ομάδες πίεζαν τον γιατρό να αλλάξει την απόφασή του κι επειδή είχαν περάσει περισσότερες από δύο ώρες από την προσωρινή διακοπή, γύρω στις 23:05 επικοινώνησα με τους συλλόγους, τον παρατηρητή της Super League και την αστυνομική αρχή, ότι από τη μεριά μου δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να ξαναρχίσει ο αγώνας», εξηγεί ο διαιτητής στο Φ.Α.

«Ο παίκτης φαίνεται κατά τη γνώμη μου νευρολογικά εντάξει, αλλά μη έχοντας τα κατάλληλα εργαστηριακά μέσα στο ιατρείο, δε μπορούμε να πούμε ότι είναι ικανός ή δεν είναι για να παίξει», τόνισε στην επίσημη γνωμάτευσή του, ο γιατρός του ντέρμπι, Χρήστος Γώγος.

Πιθανότατα οι κλήσεις των δύο ομάδων σε απολογία θα γίνουν αύριο και η πρωτόδικη απόφαση αναμένεται πολύ σύντομα.

Ο ΠΣΑΠΠ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Χουάνκαρ, ο οποίος διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο με διάσειση λαβύρινθου και μερική απώλεια ακοής…