Ξεκινάει σήμερα στο Κατάρ με δύο συναντήσεις, Τίγκρες-Ουλσάν Χιουντάϊ και Αλ Ντουχάιλ- Αλ Αχλί, το 17ο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων που θα ολοκληρωθεί στις 11 Φεβρουαρίου ή αλλιώς το Διηπειρωτικό Κύπελλο όπως για χρόνια ήταν γνωστό.
Η Παλμέιρας του Αμπελ Φερέιρα και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν που είναι φυσικά το φαβορί, θα αγωνιστούν στα ημιτελικά, την ερχόμενη Κυριακή και τη Δευτέρα αντίστοιχα.
Το τουρνουά ήταν να αρχίσει την περασμένη Δευτέρα, αλλά λόγω της ακύρωσης της συμμετοχής της Οκλαντ (πρωταθλήτρια Ωκεανίας) εξαιτίας του κοροναϊού, η Αλ Ντουχάιλ προκρίθηκε στη Β’ φάση χωρίς ματς.
Αυτοί είναι οι αριθμοί της διοργάνωσης, όπως τις παρουσιάζει η ιστοσελίδα της FIFA:
6- Οι ομάδες του τουρνουά: Μπάγερν, Παλμέιρας, Τίγκρες, Αλ Αχλί, Ουλσάν Χιουντάι, Αλ Ντουχάιλ.
6- Παίκτες από τους 138 των ομάδων, έχουν κερδίσει το τρόπαιο: Νόιερ, Χάβι Μαρτίνες, Μίλερ, Αλάμπα, Μποάτεγκ, Λουίζ Αντριάνο.
4- Η Μπάγερν είναι μία από τις 4 ομάδες με 100% ρεκόρ κατακτήσεων στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ιντερ, Μίλαν, Σάο Πάολο, οι άλλες τρεις.
79- Χρειάστηκε μόλις 79 δευτερόλεπτα ο Μοχάμεντ Αχμέντ της Αλ Αϊν για το πιο γρήγορο γκολ, εναντίον της Εσπεράνς το 2018.
14 χρόνια- Είναι το μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των διαδοχικών εμφανίσεων ενός συλλόγου. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν στη Βραζιλία το 2000 και στο Μαρόκο 2014, η Λίβερπουλ πέρυσι, μετά τον τελικό που έχασε το 2005.
8 γκολ- Είναι τα πιο πολλά γκολ σε ένα αγώνα: Γκάμπα Οζάκα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-5 στην Ιαπωνία το 2008.
5- Οι νίκες σε ισάριθμες συμμετοχές του Τόνι Κρόος σε τελικό: 2013 με την Μπάγερν και 2014, 2016, 2017, 2018 με τη Ρεάλ.
7- Τα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, κορυφαίος σκόρερ του τουρνουά: 1 με τη Μάντσεστερ Γ. (2008), 4 και 2 με τη Ρεάλ το 2016 και 2017.
4- Οι πιο πολλοί τίτλοι από τη Ρεάλ Μαδρίτης (2014, 16, 17, 18).
5- Οι τελικοί (2000, 2010, 2013, 2016, 2017) που δεν ήταν ανάμεσα στις πρωταθλήτριες Ευρώπης και Νότιας Αμερικής.
4- Οι παίκτες με χατ-τρικ: Σουάρες εναντίον Γκουαντζού (ημιτελικά 2015), Ρονάλντο κόντρα Αντλερς (τελικός 2016), Μπέιλ κατά Αντλερς (ημιτελικά 2018), Χαμπντού Ελουνί (Ελ Τυνίς) εναντίον Αλ Σαντ (πέρσι).