Δώδεκα μέρες πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την Ολλανδία όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο ΟΦΗ κινείται για την απόκτηση του ενός εκ των δυο κεντρικών αμυντικών και ενός τερματοφύλακα ενώ αφήνει λίγο πιο πίσω την υπόθεση του κεντρικού χαφ.
Ο Νίκος Νταμπίζας έχει εγκαταστήσει το στρατηγείο του στο ΒΑΚ και από κει κάνει τις επαφές του με στόχο να κλείσει τουλάχιστον μια ή δυο μεταγραφές μέχρι τις 24 Ιουλίου. Το γεγονός ότι ο ΟΦΗ διαθέτει τον βασικό κορμό του από πέρυσι, του δίνει την πολυτέλεια να κινείται χωρίς την πίεση του χρόνου για να κάνει τις κινήσεις που θα φέρουν τα κομμάτια εκείνα που θα συμπληρώσουν το παζλ του ρόστερ της ομάδας και τα οποία είναι συγκεκριμένα. Στόχος είναι να αποκτηθούν δυο κεντρικοί αμυντικοί, ένας κεντρικός χαφ και ένας τερματοφύλακας. Για τα δοκάρια αναζητείται ουσιαστικά ο αντι-Σωτηρίου, ένας τερματοφύλακας, δηλαδή, που θα έρθει και θα αποτελέσει την τρίτη επιλογή μετά τους Χριστογεώργο, Λίλο και να συμπληρώσει την τετράδα με τον νεαρό Καλαφάτη.
Σε ότι αφορά τον στόπερ ο ΟΦΗ αναζητά τον αντι-Σίλβα, ένα παίκτη που να έχει τα προσόντα του Μεξικανού να είναι δηλαδή, έμπειρος, ψηλός, δυνατός για να αποτελέσει το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας με τον Λαμπρόπουλο. Αυτή η επιλογή θα προέρχεται πιθανότατα από το εξωτερικό, με τον Κολομβιανό Σεγκούρα της Μπότεφ Μπλόντβιντ να είναι ένα από τα ονόματα που βρίσκονται στο καρνέ του Νταμπίζααλλά δεν είναι ο μόνος. Στο καρνέ παραμένει και ο Κωστούλας του Ολυμπιακού με την περίπτωση αυτή, ωστόσο, να έχει «παγώσει» αφού στόχος είναι να αποκτηθεί πρώτα ένας έμπειρος στόπερ.
Πέρα από τις μεταγραφικές υποθέσεις ο Νίκος Νταμπίζας έχει να ασχοληθεί και με τους παίκτες που έχουν «κοπεί» από τον Μίλαν Ράσταβατς και δεν μετέχουν στην προετοιμασία. Ο λόγος για τους Κουτεντάκη, Σημαντηράκη, Ζαχαριουδάκη, Πιστικό, Φανουράκη για τους οποίους αναζητείται φόρμουλα ώστε να συνεχίσουν αλλού είτε ως δανεικοί είτε ως ελεύθεροι.
Στο μεταξύ η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά χωρίς προβλήματα και από την Δευτέρα θα ενσωματωθούν και οι Φούντας, Σενγκέλια που είχαν παραπάνω άδεια λόγω Εθνικών. Μένει να ξεκαθαρίσει το θέμα με τον Σαλσέδο, ο οποίος απουσιάζει με άδεια για προσωπικούς λόγους, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πότε θα επιστρέψει.