ΟΦΗ: Οι βαθμοί το ζητούμενο  σήμερα στην Λεωφόρο
Τα...γεννητούρια κράτησαν εκτός αποστολής τον Μπόρχα Γκονθάλεθ για το σημερινό ματς

Με στόχο να πάρει ότι καλύτερο ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει τον Παναθηναικό σήμερα στις 18:00 στην Λεωφόρο, στο εξ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας της Σούπερ Λιγκ.

Η σημερινή αναμέτρηση που είναι και μια άτυπη «ρεβάνς» για το προ 10ημέρου παιχνίδι του β΄ γύρου στο Παγκρήτιο, όπου οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει με 1-0 είναι πολύ σημαντική και για τις δυο ομάδες. Ο ΟΦΗ κυνηγάει βαθμούς για την συμμετοχή του στο «5-8»  βρίσκεται μεν στην 6η θέση αλλά με μικρή διαφορά από τις ομάδες που ακολουθούν και καθώς έχει δύσκολο πρόγραμμα δεν έχει την πολυτέλεια να ξεχωρίζει τα παιχνίδια.

Από την άλλη ο Παναθηναικός με νίκη σήμερα περνάει για πρώτη φορά μόνος του στην 4η θέση λίγες μέρες πριν από τον δικό του «τελικό» στην Λιβαδειά και αν κερδίσει και εκεί «κλειδώνει» την τετράδα και το ευρωπαικό εισιτήριο.

Τα…γεννητούρια φέρνουν απουσία

 Ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με τρία προβλήματα καθώς ο Χρήστος Κόντης δεν υπολογίζει στον Μπόρχα Γκονθάλεθ, ο οποίος πήρε άδεια για να μεταβεί στην Ισπανία για την γέννηση του γιού του λόγω της γέννησης του γιου του.

Εκτός είναι και  ο Γιάννης Αποστολάκης  ο οποίος είχε δηλωθεί να εκτίσει ποινή καρτών στο σημερινό ματς, ενώ απών εξακολουθεί να είναι ο Ζήσης Καραχάλιος πουσυνέχισε το ατομικό του πρόγραμμα. Από την άλλη επιστρέφει μετά την τιμωρία του από το πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναικό ο Νους.

Η αποστολή του ΟΦΗ αποτελείται από τους: Λίλο, Χριστογεώργος, Κατσίκας, Μαρινάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Αθανασίου, Κωστούλας, Λαμπρόπουλος, Χριστόπουλος, Πούγγουρας, Κρίζμανιτς, Κανελλόπουλος, Βούκοτιτς, Μπαινοβιτς, Ανδρούτσος, Νέιρα, Νους, Φούντας, Ρομάνο, Σενγκέλια, Θεοδοσουλάκης, Σαλσέδο και Ισέκα.

Μια αλλαγή

Με δεδομένο ότι δεν επιστρέφει ο Μπόρχα Γκονθάλεθ η ενδεκάδα θα έχει μια αλλαγή. Ο Νους επανέρχεται και θα παίξει κανονικά στην θέση του αντί του Αποστολάκη. Το σχήμα που θα παρατάξει εκτός απροόπτου ο Χρήστος Κόντης είναι: Χριστογεώργος κάτω από τα δοκάρια, Σενγκέλια σε όλη την δεξιά πλευρά και Αθανασίου στην αριστερή, Κωστούλας, Λαμπρόπουλος, Κρίζμανιτς η τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Ανδρούτσος και Κανελλόπουλος στον άξονα της μεσαίας γραμμής και μπροστά οι Φούντας, Σαλσέδο, Νους.

 Οι απουσίες του Παναθηναικού

Από την πλευρά του ο Παναθηναικός αγωνιστικά δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Καλάμπρια, Σφιντέρφκικαι τους τραυματίες Κώτσιρα, Πάλμερ Μπράουν, Σιώπη. Στην δεξιά πλευρά θα παίξει είτε ο Γεντβάι είτε ο Πελίστρι. Μια πιθανή ενδεκάδα: Λαφόν(Κότσιρας), Πελίστρι(Γεντβάι), Κυριακόπουλος, Τουμπά, Ίγκανσον, Γεντβάι(Κάτρης), Ρενάτο Σάντσες, Μπακασέτας, Τεττέη, Ταμπόρδα, Τζούριτσιτς.

Η προιστορία

 Ο ΟΦΗ έχει πάρει θετικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Από την  περίοδο που επέστρεψε στην Σούπερ Λιγκ το 2018 σε  8  παιχνίδια έχει 4 ήττες, 2 νίκες(στο ΟΑΚΑ) και 2 ισοπαλίες(στην Λεωφόρο). Η τελευταία του νίκη στην Λεωφόρο σημειώθηκε την περίοδο 2014-15 με σκορ 2-1 με τα γκολ των Μερεμπιασβίλι και Μακρή.