Σπάει όλα τα ρεκόρ, δικά του αλλά και με τον ΟΦΗ την φετινή περίοδο ο Έντι Σαλσέδο. Στην δεύτερη του σεζόν με την κρητική ομάδα ο Ιταλοκολομβιανός επιθετικός είναι ένας από τους πλέον πολύτιμους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία του στο πρωτάθλημα αλλά και στο κύπελλο.
Μετά από μια πρώτη αναγνωριστική χρονιά με 31 συμμετοχές συνολικά που απέφεραν 6 γκολ(5 στο πρωτάθλημα+1 στο κύπελλο) και δυο ασίστ, ο Σαλσέδο εξελίχθηκε φέτος σε κομβικό παίκτη για τον ΟΦΗ, με το συμβόλαιο του να λήγει τέλος Ιουνίου και να είναι ήδη περιζήτητος εντός και εκτός Ελλάδας.
Σε μια σεζόν που ολοκληρώνεται την Κυριακή ο Σαλσέδομε το γκολ που σημείωσε προχθές στην Λιβαδειά έφθασε τα 13 γκολ σε 35 ματς στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, σε πρωτάθλημα και κύπελλο και την Κυριακή κόντρα στον Βόλο θα επιδιώξει στο φινάλε της σεζόν, να σκοράρει και να κάνει ρεκόρ καριέρας.
Μέχρι τώρα μόνο μια σεζόν είχε διψήφιο αριθμό γκολ. Ήταν η περίοδος 2018-2019 όπου ο Σαλσέδο ως μέλος της ομάδας Κ19 της Ίντερ πέτυχε 13 γκολ σε 35 παιχνίδια. Φέτος έχει ήδη ισοφαρίσει αυτό το ρεκόρ με δέκα γκολ στο πρωτάθλημα και τρία στο κύπελλο, ενώ έχει και τρείς ασίστ.
Όμως τα επιτεύγματα του 24χρονου φορ δεν σταματούν εδώ. Ο Σαλσέδο είναι ήδη πρώτος σκόρερ του ΟΦΗ με 2οτον είναι Τιάγκο Νους με 10 γκολ, 3ο τον Ταξιάρχη Φούντα με 9 και 4ο τον Χουάν Νέιρα με 4.Συνυπολογίζοντας και την περσινή σεζόν ο Έντι Σαλσέδο μετράει με την φανέλα του ΟΦΗ 19 γκολ και 5 ασίστ.
Με το γκολ που πέτυχε την Τετάρτη στην Λιβαδειά κατέρριψε ένα ακόμα ρεκόρ. Με τα 13 φετινά σε όλες τις διοργανώσεις είναι ο παίκτης που έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα για τον ΟΦΗ σε μία σεζόν, μετά την επάνοδό του στη Σούπερ Λιγκ το καλοκαίρι του 2018.
Μέχρι πρότινος είχε τον ίδιο αριθμό γκολ με τον Τιάγκο Νους, που πέρσι είχε φθάσει τα 12, αλλά και με τον Ζοάο Φιγκεϊρέντο, τη σεζόν 2019-20 που ο ΟΦΗ βγήκε στην Ευρώπη.
Με ένα ακόμα ματς να απομένει, την Κυριακή με τον Βόλοστο Παγκρήτιο (17.00), ο Σαλσέδο έχει την ευκαιρία να αυξήσει το προβάδισμά του, όπως όμως και ο Νους έχει θεωρητικά την πιθανότητα να τον πιάσει, καθώς φέτος έχει πετύχει 10 γκολ, έχοντας μάλιστα σκοράρει 4 φορές σε ένα παιχνίδι.
Δύσκολη υπόθεση η παραμονή του αλλά…
Ο Έντι Σαλσέδο ήρθε στον ΟΦΗ δανεικός από την Ίντερτον Σεπτέμβριο του 2024 και πέρυσι στις 2 Ιουλίου 2025, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την κρητική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Η περίπτωση της παραμονής του είναι δύσκολη καθώς η χρονιά που έκανε του δίνει την δυνατότητα να εξασφαλίσει ένα καλό συμβόλαιο. Ο ΟΦΗμπορεί να του προσφέρει το δέλεαρ της Ευρωπαικής συμμετοχής σε League Phase αλλά για ένα παίκτη με θητεία στο Καμπιονάτο και με το παράσημο της κατάκτησης του κυπέλλου είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον και η περίπτωση του είναι από τις πλέον δύσκολες.
Να θυμίσουμε ότι στο πρωτάθλημα σκόραρε στις νίκες επί του Άρη πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ στο 3-0, επί του Πανσερραικού με 2 γκολ στο 3-0, επί του Παναιτωλικούτο μοναδικό γκολ από το σημείο του πέναλτι, ενώ σημείωσε το 3Ο γκολ στο 3-0 επί της ΑΕΛ και το καθοριστικό 2ο γκολ στο 3-2 επί του Λεβαδειακού.
Σημαντική ήταν η συμβολή του και στο κύπελλο όπου εκτός του καθοριστικού γκολ που πέτυχε στον προημιτελικό με την ΑΕΚ σκόραρε και το μοναδικό τέρμα κόντρα στην Καλλιθέα ενώ σκόραρε και κόντρα στον Ηρακλή διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
Από τις τρείς ασιστ πιο καθοριστική ήταν στον Τιάγκο Νους στον τελικό με τον ΠΑΟΚ στο γκολ που έφερε την ανατροπή.
«Έγιναν αυτά που είδατε»
Ο Έντι Σαλσίδο μετά το παιχνίδι του ΟΦΗ στην Λιβαδιά μίλησε για όσα έγιναν από την πλευρά της διαιτησίας: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνέβη όλο αυτό. Εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε καλά, αλλά δυστυχώς έγιναν αυτά που είδατε.
Εμείς πετύχαμε τον στόχο μας, γιατί δουλεύουμε. Είμαστε μία ομάδα που δουλεύει πάρα πολύ και πετύχαμε τον στόχο μας να κατακτήσουμε το Κύπελλο.
Είχαμε ένα καλό πρωτάθλημα και έτσι θέλω να συνεχίσουμε, να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο για να έχουμε και τη νέα σεζόν επιτυχίες».
