Καρλάφτης για Ανδρογέα: «Νεανική ομάδα,  ανταγωνιστική  στην Α2 κατηγορία»
«Θα είμαστε ανταγωνιστικοί στην Α2» δήλωσε ο Σπύρος Καρλάφτης

Ο  Ανδρογέας πέτυχε ένα μοναδικό επίτευγμα, μία νεοσύστατη ομάδα με μέσο ορο ηλικίας σχεδόν 17 χρονών ανέβηκε στην Α2 γυναικών μπάσκετ Νότου αήττητη!

Ο προπονητής αυτής της επιτυχίας, Σπύρος Καρλάφτης, μίλησε στο Wbasket για αυτή την επιτυχία, αλλά και τους μελλοντικούς στόχους.

Ποιους στόχους είχατε θέσει στην αρχή της σεζόν;

Βάσει του πλάνου πενταετούς ανάπτυξης που έχει θέσει η διοίκηση του σωματείου, οι στόχοι της φετινής χρονιάς ήταν η μεγαλύτερη, ποσοτική και ποιοτική ανάπτυξη, τόσο των κοριτσιών, όσο και των αγοριών σε όλες τις ηλικίες.

Ειδικότερα για το τμήμα νεανίδων στόχος ήταν το πρωτάθλημα, η πρόκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και η συμμετοχή στην τετράδα.

Στην κατηγορία των γυναικών, που στην συντριπτική πλειοψηφία βασίστηκε από νεάνιδες, στην δεύτερη χρονιά ίδρυσης του, με την συμμετοχή δύο ηλικιακά γυναικών, στόχος ήταν η συμμετοχή στα play off, η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος στην Α2 κατηγορία.

Πόσο εύκολο είναι για μία ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας να φτάνει μέχρι το τέλος του δρόμου;

Για να μπορέσεις να πετύχεις τους στόχους θα πρέπει σε όλα τα επίπεδα να γίνει σκληρή δουλειά, με επιμονή και υπομονή. Την πρώτη χρονιά λειτουργίας του γυναικείου τμήματος ο Μ.Ο ηλικίας ήταν 16,2. Την δεύτερη χρονιά είχαμε να αντιμετωπίσουμε την προετοιμασία των κοριτσιών, στην πλειοψηφίας τους, για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ παράλληλα συμμετείχαμε στο πρωτάθλημα νεανίδων, γυναικών και στις wrising stars.

Οι θυσίες που έκαναν τα κορίτσια με συνεχόμενα ταξίδια, συμμετοχή στις προπονήσεις και αυξημένες σχολικές υποχρεώσεις, μόνο εύκολο δεν χαρακτηρίζεται. Όταν όμως έχεις μπασκετική κουλτούρα και αγάπη για το άθλημα μπορείς να τα πετύχεις όλα. Συγχαρητήρια στα κορίτσια και στις οικογένειές τους για την στήριξη που τους προσέφεραν όλη την χρονιά.

Τι αντίκτυπο θα έχει αυτή η επιτυχία για τις ακαδημίες;

Από το σύνολο των 425 παιδιών στις ακαδημίες, τα 100 είναι κορίτσια, αυξημένα από την προηγούμενη χρονιά. Ευελπιστούμε ότι μετά την επιτυχία ανόδου στην Α2 κατηγορία, ότι θα λειτουργήσει θετικά έτσι ώστε ο στόχος που έχει τεθεί για την δημιουργία ανταγωνιστικών τμημάτων στις αναπτυξιακές ηλικίες να είναι ευκολότερα υλοποιήσιμος. Σχεδιάζουμε ήδη ενέργειες και δράσεις οι οποίες θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη.

Ποιες είναι οι σκέψεις για τη νέα σεζόν και την συμμετοχή στις Εθνικές κατηγορίες;

Βασικός στόχος είναι να αφήσουμε το μπάσκετ καλύτερο από ό,τι το βρήκαμε. Στο πλαίσιο αυτό μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία νεανική ομάδα που με τις κατάλληλες προσθήκες, θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα.

Πρώτος στόχος η παραμονή στην κατηγορία και στην συνέχεια η καταξίωση. Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει σε όλα τα επίπεδα. Έχει δημιουργηθεί επιτροπή μπάσκετ λειτουργίας Α2, αποτελούμενη από μέλη του Διοικητικού συμβουλίου, ενώ παράλληλα θα είναι ανοικτή προς τον μπασκετικό κόσμο που έχει υγιή σκέψη και θέλει να βοηθήσει.

Αυτή την στιγμή έχουμε το «βάρος» ότι εκπροσωπεί ο Ανδρογέας ολόκληρη την Κρήτη, αφού είναι η μοναδική ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες γυναικών.

Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε».

Η ΕΚΑΣΚ συγχαίρει τη γυναικεία ομάδα του Ανδρογέα για την άνοδο της στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών και της εύχεται καλή επιτυχία!

Συγχαίρει επίσης την Παιδική ομάδα του “Ηράκλειο” ΟΑΑ και την ομάδα κορασίδων του Ηροδότου για την κατάκτηση της 6ης θέσης στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Παίδων και Κορασίδων αντίστοιχα!