1946 — 2026
το ΧΘΕΣ
80
Συναντά το ΑΥΡΙΟ
80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΤΡΙΣ · Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ →
Μια νίκη αφιερωμένη στο παιδί του για τον Γιάννη Ζερβάκη στο Αρκαλοχώρι

Ξεχωριστή ήταν η φετινή συμμετοχή του Γιάννη Ζερβάκη στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης, καθώς ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων είχε για εκείνον έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.

Ο έμπειρος δρομέας κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στο 5άρι, τερματίζοντας σε χρόνο 16:25, όμως η νίκη του είχε ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Πριν από έναν χρόνο, την ίδια ημέρα, ο Γιάννης Ζερβάκης είχε γίνει πατέρας και έτσι δεν είχε καταφέρει να βρεθεί στη γραμμή εκκίνησης του αγώνα, παρότι ήταν στα αρχικά του σχέδια.

Φέτος, έναν χρόνο μετά, επέστρεψε στο Αρκαλοχώρι, αγωνίστηκε και κατάφερε να τερματίσει πρώτος. Μάλιστα, φρόντισε να κάνει τον τερματισμό του ακόμη πιο ξεχωριστό, κρατώντας ένα πανό αφιερωμένο στο παιδί του.

«Πέρυσι τέτοια μέρα ήρθες στη ζωή μας και δεν έτρεξα τελικά. Φέτος, είμαι εδώ για σένα, να τρέξω! Αφιερωμένος ο τερματισμός μου σήμερα! Ο μπαμπάς σου!», έγραψε στο πανό.

Ένας χρόνος, μία επιστροφή και μία νίκη που ο Γιάννης Ζερβάκης θέλησε να αφιερώσει στο πιο ξεχωριστό πρόσωπο της ζωής του.