Η Εθνική Νέων, μετά το σοκ της ήττας στις καθυστερήσεις από τη Σερβία με 1-0, συνεχίζει σήμερα στη μάχη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της κατηγορίας στην Τσεχία, το καλοκαίρι του 2027, αντιμετωπίζοντας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής την Πορτογαλία, στις 18:00, στην Τούμπα, ενώ θα ακολουθήσει και η αναμέτρηση με το Καζακστάν (09/06), στο ίδιο γήπεδο της Τούμπας, όλοι με ελεύθερη είσοδο για τους φιλάθλους.
Στην αποστολή της Εθνικής βρίσκονται και τρεις παίκτες του ΟΦΗ, οι Καινουργιάκης, Σιτμαλίδης και Μανόλης Χνάρης. Ο πρώτος έπαιξε σε όλο το ματς με τη Σερβία, ενώ ο δεύτερος μπήκε αλλαγή στο β΄ μέρος.
Αναφορικά με το σύστημα διεξαγωγής, οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η, 2η και 3η θέση κάθε ομίλου θα παραμείνουν στη League A για τον 2ο γύρο, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 4η θέση θα υποβιβαστούν στη League B.
Σημειώνεται ότι η Τσεχία θα συμμετάσχει στους δύο πρώτους γύρους των προκριματικών του 2026/27, παρότι η θέση της στην τελική φάση ως διοργανώτρια είναι ήδη εξασφαλισμένη.
Αναλυτικά οι αγώνες του 6ου ομίλου:
3 Ιουνίου
Πορτογαλία – Καζακστάν 1-1
Ελλάδα – Σερβία 0-1
6 Ιουνίου
Σερβία – Καζακστάν 12.00, Τούμπα
Πορτογαλία – Ελλάδα 18.00, Τούμπα
9 Ιουνίου
Σερβία – Πορτογαλία 18.00,
Καυταντζόγλειο
Καζακστάν – Ελλάδα 18.00, Τούμπα
