ΜΕΣΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ
Ο Λιονέλ Μέσι με τους Αλ-Κελαϊφι και Λεονάρντο στη χθεσινή παρουσίαση

Ο Λιονέλ Μέσι είναι και επίσημα μέλος της υπερομάδας της Παρί Σεν Ζερμέν και βιώνει τρομερές στιγμές στο Παρίσι, με τους φιλάθλους να του δείχνουν συνεχώς πως τον περίμεναν όλοι με τεράστια «δίψα» να τον δουν με τη φανέλα του συλλόγου.

Λίγο μετά τη συνέντευξη Τύπου για την επίσημη παρουσίαση, έχοντας υπογράψει φυσικά το συμβόλαιό του (διετές με οψιόν ανανέωσης), ο 34χρονος Αργεντινός βγήκε στο πλήθος και επικράτησε πανζουρλισμός από χιλιάδες οπαδούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του Μέσι φώναζαν και οι Γάλλοι δημοσιογράφοι στην ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου!

«Ήρθα σε μία επιτυχημένη ομάδα. Μπορώ να βοηθήσω, προσπαθώντας να δώσω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό. Υπάρχει φιλοδοξία. Το λέω: το όνειρό μου είναι να καταφέρω να σηκώσω για άλλη μια φορά το τρόπαιο του Champions League. Δεν ξέρω, για να είμαι ειλικρινής, πότε μπορώ να αρχίσω δουλειά. Μόλις γύρισα από τις διακοπές.

Θα χρειασθώ κάποια προετοιμασία. Ελπίζω ότι θα είναι  το συντομότερο δυνατό γιατί θέλω πολύ να παίξω, ανέφερε αρχικά ο Μέσι και πρόσθεσε: «Πάντα είναι ωραίο να παίζεις δίπλα στους κορυφαίους και χαίρομαι που θα βρίσκομαι μαζί με τους Μπαπέ και Νεϊμάρ. Έχουμε κορυφαίους παίκτες που θέλουν να κερδίζουν. Ήρθα σε αυτό τον σύλλογο γιατί κατάλαβα πως αυτή η ομάδα θέλει να κατακτήσει τίτλους κι εγώ θέλω το ίδιο. Είναι μια μεγάλη τρέλα όλο αυτό που έχει συμβεί εδώ με τον κόσμο».

Για τις επιρροές που δέχθηκε ώστε να υπογράψει στην Παρί, είπε: «Ήταν σημαντικό και το γεγονός πως ο Ποτσετίνο είναι προπονητής εδώ και είναι Αργεντινός. Έπαιξε κι αυτό το ρόλο του. Έχω φίλους στην Παρί (σ.σ. Νεϊμάρ, Παρέδες, Ντι Μαρία) που με έπεισαν για τη μεταγραφή. Ασφαλώς ο Νεϊμάρ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση που πήρα».

Για το πώς θα νιώσει εάν βρεθεί αντίπαλος της Μπαρτσελόνα στο Champions League, δήλωσε:

«Ακόμα προσπαθώ να ξεπεράσω το ότι δεν είμαι στη Μπαρτσελόνα και είναι δύσκολο συναισθηματικά. Μακάρι να παίξουμε στη Βαρκελώνη και να έχει και κόσμο το γήπεδο όμως από την άλλη θα είναι πολύ περίεργο για εμένα. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, θα δούμε τι μπορεί να συμβεί. Πάντοτε θα είμαι ευγνώμων στη Μπαρτσελόνα, είναι το σπίτι μου, πέρασα πολλά εκεί».

Ο διευθύνων σύμβουλος και ουσιαστικά αφεντικό της Παρί, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για την ολοκλήρωση της σπουδαιότερης μεταγραφής στην ιστορία της ομάδας:

«Ήταν μεγάλη επιθυμία και των δυο πλευρών να συνεργαστούμε. Θα ήθελα να σ’ ευχαριστήσω Λίο, τον πατέρα σου, την οικογένειά σου και όσους δούλεψαν σε αυτή τη συμφωνία. Δεν κατακτήσαμε όμως τίποτα ακόμα. Τώρα αρχίζει η σκληρή δουλειά.

Ο Μέσι έχει κατακτήσει τίτλους και θα μας φέρει περισσότερα τρόπαια. Έχουμε ορισμένους από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο και κατ’ εμέ και τον κορυφαίο προπονητή.

Με τον Μέσι ανεβαίνει επίπεδο ολόκληρο το πρωτάθλημα της Γαλλίας και φυσικά όλοι θα θέλουν να δουν την Παρί και τον Μέσι».