National League 1: Με τον κόσμο δίπλα του θέλει τη νίκη ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ επιστρέφει στο Λίντο σήμερα Σάββατο (21/03) στις 17:00, για την 24η αγωνιστική της National League 1, υποδεχόμενος τον πρωτοπόρο Αμύντα.

Μετά από δύο συνεχόμενες νίκες, η ομάδα του Ηρακλείου μπαίνει στο παρκέ με πίστη, αυτοπεποίθηση και διάθεση να συνεχίσει την προσπάθεια, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Ένα παιχνίδι που δεν κρίνεται μόνο στην τακτική και την ένταση, αλλά και στην καρδιά.

«Ο ΟΦΗ έχει αποδείξει ότι όταν είναι ενωμένος, μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Και σε αυτή τη μάχη, χρειάζεται δίπλα του το πιο δυνατό του όπλο: τον κόσμο του.

Η φωνή, η ενέργεια και η παρουσία σας μπορούν να κάνουν τη διαφορά», αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου.

Διαιτητές οι κ.κ. Παπαϊωάννου – Κιουλάφος – Αναστασόπουλος (κομ. Μακρής).

Σε ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, η Αναγέννηση δίνει έναν αγώνα «τελικό» για την παραμονή. Αντίπαλος σήμερα στις 4μ.μ. εκτός έδρας η Δάφνη Δαφνίου, σε ένα παιχνίδι με ένταση, πάθος και τεράστιο βαθμολογικό βάρος.

Η ομάδα του Αρκαλοχωρίου ψάχνει τη ρεβάνς του πρώτου γύρου και κυρίως τους δύο πολύτιμους βαθμούς που θα τη φέρουν… αγκαλιά με την παραμονή στην NL1.

Διαιτητές οι κ.κ. Νάστος, Καραμπιτσάκος, Πλέγας.

Ο ΑΓΟΡ για τη National League 2, αύριο, Κυριακή, στο Ρέθυμνο, αντιμετωπίζει τον Αθηναϊκό, με διαιτητές τους κ Ναστούλη, Νικολάου, Μακρή (κομ. Πετράκης).

Με ανεβασμένη ψυχολογία και στόχο να κλείσει με δυναμικές παρουσίες το πρωτάθλημα, ο Ανδρογέας μπαίνει στον Β’ γύρο των play off της Α2 Γυναικών. Μετά τη σημαντική εντός έδρας νίκη, η ομάδα θέλει να συνεχίσει νικηφόρα την πορεία της μέχρι το φινάλε της κατηγορίας.

Την Κυριακή (22/3, 17:00) υποδέχεται τον Προφήτη Ηλία στο Κλειστό του Λίντο, σε έναν ακόμη δυνατό αγώνα γεμάτο ένταση και συγκινήσεις.

«Έλα στο Λίντο και δώσε δύναμη στα κορίτσια μας! Στήριξε τον Ανδρογέα! Στήριξε την ομάδα που εκπροσωπεί το γυναικείο μπάσκετ της Κρήτης στις εθνικές κατηγορίες!» αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου.

Διαιτητές: Τρικιτσάκη – Βάπας – Κοκκώνης (κομ. Μακράκης).

Για την Α1 μπάσκετ θα γίνουν οι αγώνες Προμηθέας – Κολοσσός, Αρης – Καρδίτσα, Μαρούσι – Μύκονος, Περιστέρι – ΠΑΟΚ και αύριο Κυριακή ΑΕΚ – Ηρακλής, Πανιώνιος – ΠΑΟ.

Τα τελικά νεανίδων – ΕΚΑΣΚ

Ο πρωταθλητής νεανίδων Κρήτης θα αναδειχθεί αυτό το διήμερο στο Ηράκλειο, μετά από αυτό των εφήβων.

Σήμερα Σάββατο στο κλειστό της Αλικαρνασσού θα παίξουν:

Αρκάδι – Ηρόδοτος, 4μ.μ.

ΟΦΗ – Πλατανιάς, 6μ.μ.

Οι νικητές θα αγωνιστούν στον μεγάλο τελικό την Κυριακή στις 2μ.μ., ενώ οι ηττημένοι θα παίξουν στις 12μ.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια των πρωταθλημάτων ΕΚΑΣΚ.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Ανδρες

Κύδων – Μεσσαρά, 7.μ.

ΑΟΚ Ιεράπετρα -ΑΟΚ Χανιά 5μ.μ.

Αγ. Νικόλαος – Εργοτέλης, 6μ.μ.

Πλατανιάς – Ηράκλειο, 6μ.μ

Ηρόδοτος – Ακαδημία, 8μ.μ., Αλ/σός

Παμπαίδες

Ανδρογέας – Ηράκλειο2, 11π.μ., Λίντο

ΑΣΚΗΣΗ – Ηρόδοτος2, 1.30μ.μ. Αλ/σός

ΑΓΟΡ 2 – Χανιά, 12μ.

Κίσσαμος -ΑΟΚ Χανιά, 4μ.μ.

Πλατανιάς – ΟΑΧ2, 8μ.μ.

ΠΑΙΔΕΣ Β’

Θα γίνει ο αγώνας μπαράζ παίδων μεταξύ της Αναγέννησης και του ΟΑΧ στις 2μ.μ. στο Ρέθυμνο. Ο νικητής θα αγωνιστεί με το «Ηράκλειο» ΟΑΑ (ως 4η ομάδα Α’ κατηγορίας) για να πάρουν μία στο φάιναλ φορ του Μαΐου.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Παμπαίδες

Ιεράπετρα2-ΟΑΣΗ, 12μ.

Αναγέννηση -Ηράκλειο1, 4μ.μ., Αρκαλοχώρι

Αγ. Νικόλαος -Ιεράπετρα1, 4.30μ.μ.

ΟΦΗ2-Δειλινό, 3μ.μ., ΒΑΚ

ΟΦΗ1-Μεσσαρά, 5μ.μ., ΒΑΚ

ΟΦΗ3-Ηρόδοτος2, 7μ.μ. ΒΑΚ

Σητειακός – Διάπλανση, 1.30μ.μ.

Ακαδημία- Ακρωτήρι, 11π.μ.

Συγχαρητήριο ΕΚΑΣΚ

Η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο πρωτάθλημα έφηβων της Κρήτης και της εύχεται καλή επιτυχία στο Πανελλήνιο!

Συγχαίρει, επίσης, όλους τους συμμετέχοντες στο Final4 για την αγωνιστικότητα και την όμορφη προσπάθεια τους.

Ο ΓΑΣ Ανδρογέας είχε την ευθύνη της διοργάνωσης εφήβων και ο πρόεδρος του κ. Ανυφαντάκης δήλωσε:

«Το φετινό Final Four των Εφήβων ήταν μια πραγματική διαφήμιση για το μπάσκετ της Κρήτης. Ως διοργανωτές, νιώθουμε περήφανοι που φιλοξενήσαμε τις κορυφαίες ομάδες του νησιού και προσφέραμε στους αθλητές και τους φιλάθλους μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Συγχαρητήρια στον ΑΟΚ Χανιά για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και σε όλες τις ομάδες για το ήθος και την αγωνιστικότητά τους. Για εμάς, στον Ανδρογέα, η επιτυχία κρίνεται στο χαμόγελο των παιδιών και στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των σωματείων μας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στις υποδομές και στις αξίες του αθλητισμού».

Ο ΓΑΣ Ανδρογέας ευχαριστεί θερμά την ΕΚΑΣΚ, τους γιατρούς, τους διαιτητές και όλους όσοι συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, καθώς και το ξενοδοχείο Vanisko για την άψογη φιλοξενία των αποστολών».