Με Ρέιντζερς ο Παναθηναϊκός στα προκριματικά του Champions League

Στον δρόμο του Παναθηναϊκού η Ρέιντζερς. Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές Σκωτίας στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League. Πρώτο ματς στη Γλασκώβη στις 22 ή 23 Ιουλίου, ρεβάνς στην Αθήνα στις 29 ή 30 Ιουλίου.

Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να πάρει την πρόκρισή του απ’ αυτόν το γύρο, θα έχει εξασφαλίσει μίνιμουμ τη συμμετοχή του στη League Phase του Europa League, ανεξαρτήτως του τι θα κάνει στη συνέχεια στις επόμενες προκριματικές σειρές του Champions League.

Ακόμη δηλαδή κι αν αποκλειστεί στον γ’ προκριματικό ή πιο μετά στα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Κι αυτό είναι επί της ουσίας το πρώτο «ορόσημο» των «πράσινων» στο φετινό καλοκαίρι τους.

Εάν τώρα (στο «κακό» σενάριο) αποκλειστούν απ’ τον β’ προκριματικό του Champions League, θα «πέσουν» στον γ’ προκριματικό του Europa League (7 και 14 Αυγούστου οι αγώνες) κι αν δεν τα καταφέρουν ούτε εκεί, θα έχουν μία τελευταία ευκαιρία στα playoffs του Conference League για να μπουν σε League Phase (21 και 28 Αυγούστου οι αγώνες). Αυτό που απασχολεί όμως τον Παναθηναϊκό είναι το… τώρα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια του δεύτερου προκριματικού γύρου:

Μπραν-Σάλτσμπουργκ
Βικτόρια Πλζεν-Σερβέτ
Ρέιντζερς-Παναθηναϊκός
Λεβάντια Τάλιν / ΡΦΣ-Ιμπέρια / Μάλμε
Ζάλγκιρις / Χάμρουν Σπάρτανς-Ντιναμό Κ.
Πάφος-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Βίκινγκουρ / Λίνκολν-Ερυθρός Αστέρας
Νόα / Μπούντουτσνοστ-Φερεντσβάρος
Λεχ-Εγνάτια / Μπρεϊντάμπλικ
Κοπεγχάγη-Ντρίτα / Ντιφερντάνζ
Ριέκα-Λουντογκόρετς / Ντιναμό Μινσκ
Δε Νιου Σεντς / Σκεντίγια-FCSB / Ίντερ Εσκάλδες
Σλόβαν-Βίρτους / Ζρίνσκι
Σέλμπουρν / Λίνφιλντ-Καραμπάγκ
Κουόπιο / Μιλσάμι-Ολίμπια Λ. / Καϊράτ Αλμάτι