Με “κανονιά” του Κόντρο ο τεράστιος ΟΦΗ κέρδισε τον Ολυμπιακό μέσα στο “Καραϊσκάκη”

Την μεγαλύτερη νίκη των τελευταίων ετών στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, πανηγύρισε απόψε ο εκπληκτικός ΟΦΗ, κερδίζοντας με 1-0 τον Ολυμπιακό στο “Καραϊσκάκη”, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Χρήστου Κόντη, έκανε καταπληκτικό ματς από το πρώτο λεπτό μέχρι και την εκπνοή των καθυστερήσεων, καταστρέφοντας το ντεμπούτο του Ιμανόλ Αλγκουαθίλ στον πάγκο των Πειραιωτών.

Εξαιρετικοί οι φιλοξενούμενοι, «μπλόκαραν» όλα τα επιθετικά ατού των «ερυθρόλευκων» και ήταν απειλητικοί, πετυχαίνοντας δύο γκολ, τα οποία ακυρώθηκαν για οφσάιντ στο πρώτο ημίχρονο.Στην επανάληψη (66′) ο Κόντρο αξιοποίησε την ασίστ του Αθανασίου και με θαυμάσιο τελείωμα, πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα που σφράγισε την πρώτη νίκη του ΟΦΗ κόντρα στον Ολυμπιακό μετά από 8 ολόκληρα χρόνια, με την κρητική ομάδα να μετράει 19 σερί ήττες από τους “ερυθρόλευκους” σε όλες τις διοργανώσεις.Τελευταία νίκη του ΟΦΗ απέναντι στον Ολυμπιακό, ήταν τον Οκτώβριο του 2018 με 1-0 στο Ηράκλειο και σκόρερ τον Βουό.

Μάλιστα στα τελευταία λεπτά, οι οπαδοί των γηπεδούχων φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Μεντιλίμπαρ ενώ στο φινάλε του αγώνα, οι παίκτες του ΟΦΗ πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη μπροστά στους 150 φιλάθλους τους που βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο.

Ο ΟΦΗ με την τρίτη του νίκη σε 4 ματς έφθασε τους 9 βαθμούς και βρίσκεται προσωρινά στην κορυφή μαζί με Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό που κοντράρονται αύριο ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στους 7.

Φάσεις και γκολ

Ο ΟΦΗ έδειξε από πολύ νωρίς τις… διαθέσεις του, όταν μόλις στο 5ο λεπτό ο Φούντας βρήκε δίχτυα μετά από γύρισμα του Ντίκμαν, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ήταν υψωμένη η σημεία του α’ βοηθού, με τον φορ της κρητικής ομάδας να είναι ακάλυπτος.

Στο 12’ ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή του με το σουτ του Πουέρτα που δεν απείλησε τον Χριστογεώργο, για να ακολουθήσει ένα διάστημα έντονης πίεσης των Πειραιωτών που δεν μπόρεσαν να το μετουσιώσουν σε γκολ. Στο 21’ ο Ζότα δεν πρόλαβε στο δεύτερο δοκάρι στο γύρισμα του Τικνιζάν, ενώ στο 27’ το σουτ του Πορτογάλου κόντραρε πάνω στα σώματα.

Ο ΟΦΗ είχε τεράστια ευκαιρία στο 39’ με το σουτ του Φούντα που ακούμπησε ο Ορτέγα και την έστειλε στη ρίζα του δοκαριού, ενώ στο 45’+2’ ο Αρμάντο Γκονσάλες μπήκε στη φάση ανάμεσα σε Μπουχαλάκη και Πούγγουρα και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε άουτ.

Ο ΟΦΗ ήταν ακόμη πιο πειστικός στο δεύτερο μέρος, έχοντας άλλη μία ευκαιρία με το σουτ του Αθανασίου στο 50’ που μπλόκαρε ο Ορτέγα, ενώ στο 55’ ο Φούντας σούταρε με το δεξί από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στο 64’ ο Χριστογεώργος επενέβη σωτήρια σε πολύ καλό γύρισμα του Τικνιζάν κι έδιωξε προ του Ζόα, ενώ δύο λεπτά μετά ήρθε το γκολ για την κρητική ομάδα. Σε γρήγορο τρανζίσιον, ο Αθανασίου πέρασε ωραία πάσα από τα αριστερά στον Κόντρο, ο οποίος γύρισε κι «εκτέλεσε» για το 1-0 του ΟΦΗ.

Στο 81’ οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψαν να βρουν και δεύτερο γκολ, όταν από γύρισμα του Αθανασίου, ο Πιρόλα λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά ο Ορτέγα έκανε σπουδαία επέμβαση, κρατώντας το σκορ στο 0-1. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός πίεσε για να βρει γκολ ισοφάρισης (με αποκορύφωμα την ευκαιρία του Γιάρεμτσουκ στο 90’+4′), όμως η άμυνα του ΟΦΗ «απορρόφησε» τις επιθέσεις των «ερυθρόλευκων» και κράτησε το προβάδισμα ως το φινάλε.

Διαιτητής: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: 60’ Πιρόλα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιμανόλ Αλγκουαθίλ): Ορτέγκα, Πέντερσεν, Ρέτσος, Πιρόλα, Πέντερσεν, Φρόιλερ (67’ Έσε), Πουέρτα (74’ Σα), Φορτούνης (74’ Μπέιλι), Σίλβα, Τσικίνιο (83’ Ζέλσον Μαρτίνς), Γκονσάλες (67’ Γιάρεμτσουκ).

ΟΦΗ (Χρήστος Κόντης): Χριστογεώργος, Αθανασίου, Νικολάου (13’ λ.τρ. Κρίζμανιτς), Πούγγουρας, Κωστούλας, Ντίκμαν, Ανδρούτσος (69’ Κανελλόπουλος), Μπουχαλάκης (77’ Καραχάλιος), Φούντας (77’ Θεοδοσουλάκης), Αϊτόρ, Κόντρο. (69’ Χατζηγιοβάνης).