Μακρυγιάννης και Βαζαίος στο Ηράκλειο
Ο Μακρυγιάννης με αθλητές της κολύμβησης στο Ηράκλειο

Τη Χερσόνησο επέλεξε για την προετοιμασία του ο κολυμβητής της Εθνικής μας ομάδας Βαγγέλης Μακρυγιάννης και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Αθυμαρίτης.

Ο πρωταθλητής των 100μ. ύπτιο, έχει κλείσει θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και η προετοιμασία του εντείνεται αυτό το διάστημα αφού προηγείται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βελιγράδι (17/6). Εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία της επίσκεψής τους στην Κρήτη, ο Δημήτρης Αθυμαρίτης με τον Βαγγέλη Μακρυγιάννη βρέθηκαν και στο κολυμβητήριο Ηρακλείου όπου αθλητές-τριες και προπονητέ,ς είχαν την ευκαιρία να δουν την προπόνηση ενός αθλητή υψηλού επιπέδου.

Μάλιστα ο ομοσπονδιακός προπονητής πραγματοποίησε και δύο παρουσιάσεις επιμόρφωσης, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες για τους προπονητές των τοπικών σωματείων. «Αρχικά έχουμε μπροστά μας το Ευρωπαϊκό στο Βελιγράδι στις 17 Ιουνίου, όπου ενδεχομένως να μην είναι στα 100μ. ύπτιο όλοι οι κορυφαίοι του αθλήματος και ο Βαγγέλης ίσως να έχει κάποια διάκριση.

Θα ακολουθήσει ένα καμπ προετοιμασίας σε Αθήνα και Αλεξανδρούπολη και στις 24 Ιουλίου θα αναχωρήσουμε για το Παρίσι. Θα αγωνιστούμε στις 28 Ιουλίου, σε έναν αρκετά δύσκολο αγώνα, με υψηλό συναγωνισμό όπου θα επιδιώξουμε τη διάκριση με την είσοδο στην 8άδα του τελικού», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Το Ηράκλειο 91 ευχαριστεί την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ για την έκτακτη φιλοξενία-προπόνηση του αγωνιστικού του τμήματος το Σάββατο 1 Ιουνίου στην 25άρα πισίνα. Παράλληλα ευχαριστεί το ΕΑΚΗ, για τη φιλοξενία του Βαγγέλη Μακρυγιάννη στην πισίνα αλλά και για την συνεργασία του σε όλα τα θέματα του Υγρού Στίβου.

Από την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τρίτωνας

Επτά στο Ευρωπαϊκό

Επτά κολυμβητές – τριες του Ηρακλείου συμπερίληφθησαν στην εθνική ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μαραθωνίας μεγάλων αποστάσεων κατηγοριών παίδων – κορασίδων (14/15 ετών), εφήβων – νεανίδων (16/17 ετών) και νέων ανδρών – γυναικών (18/19 ετών), στη Βιέννη από 12-14 Ιουλίου.

Πέρυσι είχε φιλοξενηθεί στην Κέρκυρα. Οι Ηρακλειώτες αθλητές – τριες είναι: Κωνσταντίνος Χουρδάκης (Τρίτωνας), Μαρία/Ευφροσύνη Ζαφείρη (Τρίτωνας), Γιάννης Πετράκης (Π. Φάληρο, Αργοναύτες), Κάλλια Κανόγκα (Ολυμπιακός Δελφίνια), Βασίλης Κακουλάκης (Ωρίωνας), Αντώνιος Σερζετάκης (Ωρίωνας) και Ειρήνη Ψαρουλάκη (Ωρίωνας).

Σούρδης: «Η διοργάνωση μεγαλώνει»

Απόλυτα πετυχημένη ήταν η διοργάνωση HERAKLION SWIMMING CHALLENGE που πραγματοποίησε στο Εθνικό κολυμβητήριο του Ηρακλείου το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουνίου, ο Τρίτωνας Ηρακλείου.

Πήραν μέρος πολλοί σύλλογοι από την Ελλάδα και περισσότεροι από 300 κολυμβητές και κολυμβήτριες. Ένας από τους ανθρώπους που στήριξαν την προσπάθεια είναι ο Γιώργος Σούρδης, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με την εξέλιξη του Τρίτωνα Ηρακλείου στην κολύμβηση.

«Το Heraklion swimming challenge διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρόνια από την ομάδα του Τρίτωνα Ηρακλειου. Κάθε χρόνια η διοργάνωση μεγαλώνει και γίνεται όλο και καλύτερη. Φέτος η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς πήραν μέρος 333 παιδιά, 16 ομαδες απο την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Παναθηναϊκος, ο ΑΟΠΦ, τα Χανιά (2 ομάδες) το Ρέθυμνο, ο Άγιος Νικόλαος, ο Άξων και 3 ομάδες από το Ηρακλειο τίμησαν με την παρουσία τους το Arena HSC2024. Η αλήθεια είναι ότι η διοργάνωση έχει να προσπεράσει πολλές δυσκολίες για να πραγματοποιηθεί με τον τρόπο που γίνεται, όμως η προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης, των υποστηρικτών/χορηγών, καθώς και των εθελοντών είναι τέτοια που ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Η κολύμβηση στην Περιφέρεια Κρήτης αξίζει πολλά και οι διοργανώσεις σαν τα Βενιζέλεια από το ΝΟ Χανίων, το Heraklion Swimming Challenge από τον Τρίτωνα Ηρακλειου, τα Γκολομέεβ απο τον ΚΟΗ και τα Κονταξάκεια από το ΝΟ Χανίων, είναι ικανές να αλλάξουν το προφίλ της περιφέρειας και να αποτελέσουν πόλο έλξης για Ελλάδα και εξωτερικό.

Ευχαριστούμε όλες τις ομάδες που έλαβαν μέρος, τους χορηγούς (16), τους εθελοντές (45), την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος και όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια» δήλωσε στο pisina.net. Στη διοργάνωση έδωσε το «παρών» ο πρωταθλητής Ανδρέας Βαζαίος και μοίρασε αυτόγραφα στα παιδιά αλλά και τους έδωσε πολύτιμες συμβουλές.

Μαζί του και ο προπονητής του Αλέξανδρος Νικολόπουλος.

Ο πρόεδρος του Τρίτωνα κ. Χριστάκης βραβεύει τον Βαζαίο

Ο Τρίτωνας τίμησε τον Βαζαίο, καθώς και τα παιδιά που διακρίνονται τα τελευταία χρόνια και αποτελούν μέλη εθνικών ομάδων στην κλασική αλλά και στην ανοιχτή κολύμβηση.