Το όνομα του Γιώργου Μπία πήρε η πισίνα του Αγίου Νικολάου
Το όνομα του Γιώργου Μπία πήρε η πισίνα του Αγίου Νικολάου

Σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση, το κολυμβητήριο του Αγίου Νικολάου πήρε και επισήμως το όνομα ενός ανθρώπου, ο οποίος έβαλε γερές βάσεις στις αρχές της δεκαετίας του ’60 και τα θεμέλια, προκειμένου ο αγιονικολιώτικος υδάτινος αθλητισμός να διαπρέψει χάρη και στους άξιους διαδόχους του σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Ο λόγος φυσικά για τον Γιώργο Μπία, που ήταν ο δημιουργός του τμήματος κολύμβησης του ΑΟΑΝ, μιας αήττητης στην Κρήτη ομάδας κολύμβησης, με Πανελλαδικές πρωτιές.

Παρόντες ήταν μέλη της οικογένειας του, βουλευτές, τοπικοί φορείς, πρωταθλήτριες και πρωταθλητές, τους οποίους ανέδειξε ο καταξιωμένος προπονητής, από τον θάνατο του οποίου συμπληρώθηκαν φέτος 28 χρόνια.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Τιμήθηκε στον Άγ. Νικόλαο η μνήμη του Γιώργου Μπία
Αφού τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του, οι δικοί του άνθρωποι παρουσίασαν μέσα από τα βιώματα τα οποία είχαν μαζί του, τον άνθρωπο και προπονητή Γιώργο Μπία, μέσα σε έντονο συναισθηματικά κλίμα, ενώ προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό και ηχητικό ντοκουμέντο από ραδιοφωνική συνέντευξη.

Ακολούθησαν αγώνες επίδειξης κολύμβησης και καλλιτεχνικής κολύμβησης από τους αθλητές-τριες του ΝΟΑΝ και στο φινάλε παρουσιάστηκε η ταμπέλα, η οποία θα τοποθετηθεί στο κολυμβητήριο με την επιγραφή «Δημοτικό Κολυμβητήριο Αγίου Νικολάου “Γιώργος Μπίας”.

Είχε προηγηθεί την Παρασκευή, η βράβευση (φωτό) των παλιών κολυμβητών-τριών του ΝΟΑΝ, Ελένης Αυλωνίτου, Βιβής Πρωτόπαππα, Γιάννη Παπαδομιχελάκη.