Αυτό το τρόπαιο ποιος θα το πάρει; Ρούβας και Χερσόνησος μονομαχούν σήμερα στις 18:00 στις Αρχάνες, με έπαθλο το κύπελλο της ΕΠΣΗ στον τελικό του 5ου Final Four.
Οι δυο φιναλίστ έφτασαν πανάξια μέχρι εδώ και θα διεκδικήσουν το δεύτερο κύπελλο της ιστορίας τους. Η Χερσόνησος το κατέκτησε την περίοδο 1998-99 και ο Ρούβας την σεζόν 2010-11. Αρκετά χρόνια πέρασαν και για τους δυο και αύριο θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία.
Στους ημιτελικούς που έγιναν την Τετάρτη, η Χερσόνησος επικράτησε με 4-1 του Εργοτέλη στο γήπεδο ΟΦΗ “Θ. Βαρδινογιάννης” ενώ στο Μαρκομιχελάκειο των Αρχανών ο Ρούβας νίκησε στα πέναλτι με 4-3 τον Αλμυρό (κ.α. 2-2).
Για τη Χερσόνησο το κύπελλο θα είναι το επισφράγισμα μιας καταπληκτικής χρονιάς, Η ομάδα του Μάριου Σηφάκη πέτυχε τον στόχο της ανόδου μέσα από την 2η θέση στο πρωτάθλημα και θέλει να κλείσει την σεζόν με την κατάκτηση του κυπέλλου.
Για τον Ρούβα είναι επίσης μια πολύ σημαντική στιγμή με την ομάδα του Κώστα Ταβλαδωράκη, η οποία τερμάτισε στην 11η θέση της βαθμολογίας να κυνηγά ένα τίτλο που θα αφήσει γλυκιά γεύση στην χρονιά.
Στα μεταξύ τους παιχνίδια του πρωταθλήματος η Χερσόνησος πέτυχε δυο νίκες στην έδρα της με σκορ 5-1 και στην Γέργερη με σκορ 4-0, οπότε ο Ρούβας έχει λένα ακόμα πιο ισχυρό κίνητρο αύριο για να κυνηγήσει το κύπελλο.
Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοπαλίας δεν υπάρχει παράταση αλλά ακολουθεί η διαδικασία των πέναλτι.
Τον τελικό ορίστηκε να διευθύνει ο Μαυραντωνάκης με βοηθούς τους Μπλαβάκη Ε, Βασιλάκη και 4ο τον Σφακιανάκη Δ.
Βραβεύσεις στον τελικό
Παράλληλα, στο περιθώριο του τελικού του Κυπέλλου ΕΠΣΗ, θα πραγματοποιηθούν επιπλέον βραβεύσεις στα ακόλουθα πρόσωπα:
Μπουνάκης Νικόλαος, Μπουνάκης Κωνσταντίνος, Καλογεράκης Αντώνιος, Μαλτέζος Ραφαήλ
Η ΕΠΣΗ προσκαλεί τους φίλους του ποδοσφαίρου να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, που αποτελούν μέρος των δράσεων του Final Four Κυπέλλου ΕΠΣΗ.
