Ικανοποιημένος ο προπονητής της Κ15 του ΟΦΗ κ. Γιακουμάκης
Ικανοποιημένος ο προπονητής της Κ15 του ΟΦΗ κ. Γιακουμάκης

Με σύνθημα: «τα παιδιά του ΟΦΗ είναι το μέλλον», ο επικεφαλής προπονητής της υδατοσφαίρισης του συλλόγου, Κώστας Φιτσανάκης αναφέρθηκε στη σημασία της διεξαγωγής τουρνουά για τις μικρές ηλικίες, όπως συνέβη με το πρόσφατο που έγινε στο κολυμβητήριο Ηρακλείου.

Στο τουρνουά, έλαβαν μέρος ο Πανιώνιος, η Βουλιαγμένη (με 2 ομάδες), ο Νηρέας Γέρακα, ο Ν.Ο.Χανίων και φυσικά ο ΟΦΗ, με τις ομάδες τους κάτω των 15 ετών.

«Εχουμε θέληση να κάνουμε πολλά πράγματα, για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Τα κέρδη είναι τεράστια. Ξεκινάμε μια συνεργασία με τις ομάδες της Αθήνας, ώστε να πηγαίνουμε κι εμείς στα τουρνουά τους. Οι υποδομές του ΟΦΗ είναι ένα πολύ καλό χωράφι, που πρέπει να συνδεθεί με οργάνωση, δραστηριότητα και παραστάσεις. Πρέπει να θεσμοθετήσουμε τέτοια τουρνουά και να δέσουν οι σχέσεις με την υπόλοιπη Ελλάδα. Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια να αντλήσουμε παιδιά, από αυτές τις ηλικίες για την πρώτη ομάδα», τόνισε ο κ. Φιτσανάκης.

Ο προπονητής της ομάδας πόλο Κ15 του ΟΦΗ, Νίκος Γιακουμάκης, δήλωσε ευχαριστημένος από την παρουσία των αθλητών του στο τουρνουά, το οποίο είχε την αρωγή του ΔΟΠΑΦΜΑΗ:

Εμπειρίες αποκόμισαν οι νεαροί αθλητές του ΟΦΗ από το τουρνουά στο Ηράκλειο
Εμπειρίες αποκόμισαν οι νεαροί αθλητές του ΟΦΗ από το τουρνουά στο Ηράκλειο

«Τα παιδιά μας γέμισαν παραστάσεις και εμπειρίες. Είναι σημαντικές στιγμές και για μας τους προπονητές. Τα παιδιά της επαρχίας, δεν έχουν την πολυτέλεια τέτοιων αγώνων. Αυτά τα τουρνουά τους βοηθάνε να καταλάβουν το επίπεδο τους. Δουλεύουμε πολύ με τις υποδομές. Κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι. Τα τελευταία δυο χρόνια βλέπω παιδιά που έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ. Μακάρι να μπορέσουμε να βγάλουμε αθλητές επιπέδου και να τους στείλουμε στην Εθνική ομάδα, όπως συνέβη με τον Βασίλη Καβουσανό, που είναι γέννημα-θρέμμα του ΟΦΗ».

Ο νεαρός πολίστας του ΟΦΗ, Γιώργος Καλλέργης, ανέφερε για αυτή την αγωνιστική εμπειρία: «Παίξαμε με σπουδαίες ομάδες. Για μας είναι σημαντικό όλο αυτό. Μαθαίνουμε πολλά. Ονειρο μου είναι να παίξω στην Εθνική και σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Τέλος, ο ιστορικός παράγοντας της ηρακλειώτικης υδατοσφαίρισης και του ΟΦΗ ασφαλώς, Μιχάλης Σπαγουλάκης, επεσήμανε:

«Τα παιδιά μας δεν έχουν την δυνατότητα των παραστάσεων, που έχουν ομάδες της Αθήνας. Αν υπάρχει κολυμβητήριο, τα παιδιά του ΟΦΗ, έχουν πολύ μέλλον. Εύχομαι να πραγματοποιηθεί η υπόσχεση του Υπουργού για τη δεύτερη πισίνα. Θα απογειώσει την υδατοσφαίριση του ΟΦΗ». Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τουρνουά:

 

1η αγωνιστική

ΝΟΒ1- Πανιώνιος            12-3

Νηρέας Γέρακα- ΝΟΒ2 1-17

ΝΟΧ- ΟΦΗ                        13-6

2η αγωνιστική

ΟΦΗ- Νηρέας Γέρακα   14-12

Πανιώνιος ΝΟΧ                4-10

ΝΟΒ1- ΝΟΒ2                   10-10

3η αγωνιστική

Νηρέας Γέρακα- ΝΟΧ    4-17

ΟΦΗ- ΝΟΒ1                      4-13

Πανιώνιος- ΝΟΒ2            8-15

4η αγωνιστική

ΝΟΒ1- Νηρεάς Γέρακα 19-4

ΝΟΒ2- ΝΟΧ                       7-2

ΟΦΗ- Πανιώνιος              8-12

5η αγωνιστική

Πανιώνιος- Νηρέας Γέρακα        14-12

ΝΟΧ- ΝΟΒ1                                     9-13

ΝΟΒ2- ΟΦΗ                                     10-4

 

Η Εθνική Νέων Ανδρών έκανε τα πάντα για να πάρει τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο, ωστόσο γνώρισε την ήττα από την Ισπανία με 12-11.

Έτσι αύριο Κυριακή, θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό της διοργάνωσης κόντρα στην Ουγγαρία.