Ημιμαραθώνιος Κρήτης

Κάθε χρόνο ξεπερνάει τον…εαυτό του ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης που έκλεισε φέτος 5 χρόνια ζωής στο Αρκαλοχώρι. Εκτός από το ρεκόρ συμμετοχής δρομέων,  ξεπεράστηκε κάθε  προηγούμενος αριθμός εθελοντών που βοήθησαν την ασφαλή,  άρτια και άψογη διοργάνωση του αγώνα.

«Μας κάνετε υπερήφανους και μεγαλώνουν οι υποχρεώσεις μας, αλλά και η επιθυμία μας  να θέλουμε την επόμενη χρονιά να γινόμαστε καλύτεροι ακόμη κι αν χρειάζεται να ξεπεράσουμε τα όρια της κούρασής μας, για να γινόμαστε πάντα μια μεγάλη παρέα», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης είχε και φέτος πολλές όμορφες στιγμές με σημαντικά μηνύματα.

Ο παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης συμμετείχε για πρώτη φορά, στέλνοντας σπουδαία μηνύματα. Επίσης βράβευσε τους δύο τυφλούς αθλητές που έτρεξαν στον Ημιμαραθώνιο, Σιούτη και Κορομηλά. Μετά, η απίστευτη ευαισθησία του μεγάλου Θοδωρή Παπαλουκά να τρέξει συμβολικά μαζί με ένα μικρό παιδί.

Η συγκλονιστική  παρουσία του εντεκάχρονου Γιάννη Σαμαρά, του πρωταγωνιστή του βίντεο που τον  βράβευσε ο φίλος του  Γιάννης Νερολαδάκης.

«Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, τον τερματισμό των δρομέων ελπίδας με τον μικρό Δημητράκη;

Το κατάμεστο θέατρο μιας πολύχρωμης πολυπολιτισμικής παρέας ζεστών και χαρούμενων ανθρώπων, στις απονομές των νικητών;

Τους δεκάδες μουσικούς του δρόμου που συγκινούν με τις νότες τους;

Τους εκατοντάδες πρόθυμους εθελοντές της ανιδιοτελούς προσφοράς, σοβαρότητας και συνέπειας;

Το ενημερωτικό περίπτερο του οράματος ελπίδας που δεν άδειαζε σχεδόν ποτέ;

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στου εκατοντάδες εθελοντές που έδωσαν την ψυχή τους για να υπάρξει αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Με το καλό να ανταμώσουμε το 2020 πάλι, στη φιλόξενη Κρήτη», καταλήγουν οι άνθρωποι του Α.Σ. Υγείας Αρκαλοχωρίου στην ανακοίνωσή τους.