Με μια ενδιαφέρουσα επιμορφωτική ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 18:30, θα «ανοίξει» επίσημα τη νέα αγωνιστική χρονιά ο ΓΣ Εργοτέλης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα γίνει παρουσίαση της οργάνωσης και της λειτουργίας της Ακαδημίας Εργοτέλη καθώς και των τμημάτων υποδομής από τον τεχνικό διευθυντή της Ακαδημίας Κώστα Καλπακίδη, θα μιλήσει ο ψυχολόγος-επικοινωνιολόγος Αχιλλέας Υφαντίδης με θέμα «προπονώντας παιδιά στην ψηφιακή εποχή» και τέλος θα πραγματοποιηθεί εισήγηση από τον εργοφυσιολόγο Νίκο Κουνδουράκη με θέμα την αθλητική διατροφή.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, θα τιμηθεί ο προπονητής Ζήσης Νιόπλιας ο οποίος μετά από 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ακαδημία Εργοτέλη, αποσύρθηκε πρόσφατα από την ενεργό δράση. Θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Στειακάκη, τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Γιώργο Τουτζάρη, από τον προπονητή της πρώτης ομάδας Νίκο Μπαδήμα, καθώς και από επίσημους φορείς της πόλης. Το παρών θα δώσει και ο σπουδαίος Βραζιλιάνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Νέτο Γκουερίνο.
Η εκδήλωση θα κλείσει με την παρουσίαση των ομάδων των Νέων Εργοτέλη, των Καναριών, του Μαρτινέγκο, των Γυναικών και της ομάδας μπάσκετ του Συλλόγου.