Η ΕΠΣΗ πήρε την απόφαση να αναβάλει τους αγώνες Ρούβας-Πόρος, Δαμάστα-Ζαρός, Ασήμι-Γόρτυς και Μοίρες-ΠΟΑ “λόγω του ότι οι τρεις πρώτοι αναρτήθηκαν για στοιχηματισμό στο διαδίκτυο

Σε δισεπίλυτο πρόβλημα εξελίσσεται ο παράνομος στοιχηματισμός σε αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων.

Μπορεί η ΕΠΣΗ να προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, μετά την αναβολή των αγώνων του Κυπέλλου που εντοπίστηκαν να είναι διαθέσιμοι για ποντάρισμα σε ξένες στοιχηματικές ιστοσελίδες, ωστόσο με δηλώσεις του στην «Π» ο Νίκος Τζώρτζογλου, παραδέχεται ότι επί του παρόντος το φαινόμενο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί δραστικά: «Δυστυχώς οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το φαινόμενο αυτό είναι ανεξέλεγκτο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι εταιρείες αυτές είναι φαντάσματα και δεν μπορούν να εντοπιστούν.

Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε, ενημερώσαμε τους αρμόδιους φορείς και τον εισαγγελέα, σε μία προσπάθεια προστασίας της αξιοπιστίας του προϊόντος που υπηρετούμε αλλά ως εκεί», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ και ξεκαθαρίζει ότι αν το ερχόμενο σαββατοκύριακο παρουσιαστεί το ίδιο θέμα, δεν θα αναβληθεί κανένας αγώνας: «Πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει ότι οι εταιρείες αυτές που δέχονται ποντάρισμα για αγώνες τοπικών κατηγοριών, το κάνουν για καθαρά διαφημιστικούς λόγους και όχι για να βγάλουν αμύθητα κέρδη.

Σίγουρα η επικοινωνιακή ζημιά για μας και κάθε Ένωση, είναι σημαντική, όμως δε μπορούμε να σταματήσουμε την αγωνιστική δράση».

Ο κ. Τζώρτζογλου εξακολουθεί να είναι υπέρμαχος του χορηγικού πλάνου ενίσχυσης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, το οποίο είχε καταθέσει πριν αρκετά χρόνια στην ΕΠΟ, επισημαίνοντας ότι ίσως έχει φθάσει το πλήρωμα του χρόνου για να υλοποιηθεί: «Βρίσκομαι σε διαρκή συνεννόηση με Ενώσεις της χώρας αλλά και την διοίκηση της Ομοσπονδίας γι’ αυτό το ζήτημα και είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι μπορεί επιτέλους να προχωρήσει.

Είναι ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσουν έσοδα τα ερασιτεχνικά σωματεία, αφού η κάνουλα της Πολιτείας έχει κλείσει. Έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και όποιους κακόβουλους προσπαθούν να εκμεταλλευθούν καταστάσεις».

Όπως γράψαμε και χθες, το θέμα του παράνομου στοιχηματισμού απασχολεί και το τοπικό μπάσκετ, ωστόσο και η ΕΚΑΣΚ έχει δεμένα χέρια καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω διερεύνησης. Αυτό είναι δουλειά των αρχών, στις οποίες καταγγέλθηκε το γεγονός, αφού υπήρξε άλλωστε και σύλληψη ατόμου πριν από λίγες μέρες.