Η Μύκονος στα σαλόνια της Greek Basketball League

Μέσα σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα και εκατοντάδες μαθητές στο γήπεδο της Καρδίτσας, η Μύκονος πήρε το πρωτάθλημα της Elite League, κερδίζοντας με 86-76 τη Μεγαρίδα και πήρε έτσι ιστορική άνοδο στη GBL.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού που κάποια ομάδα του ανεβαίνει στην πρώτη εθνική κατηγορία και αυτό συνιστά ακόμη μια επιτυχία για την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου.

Κορυφαίος για την Μύκονο ήταν ο Τζαμάρι Μπλάκμον με 23 πόντους (6/8 τρίποντα), ενώ πολύ κομβική ήταν η παρουσία των Μάντζαρη (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και Σκουλίδα (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ), ενώ από τα Μέγαρα που σούταραν με 22.2% τρίποντο (6/27), ξεχώρισε ο Τσούκας με 14 πόντους.

Δεκάλεπτα: 22-14, 38-30, 60-52, 86-76

ΜΥΚΟΝΟΣ (Ζιάγκος): Μπλάκμον 23, Μπράντφορντ 10, Μελισσαράτος 6, Σκουλίδας 12, Πόζογλου 2, Μάντζαρης 10, Κανονίδης 7, Ματαλιωτάκης 2, Ματσάγκος, Ευστρατίου 4

ΜΕΓΑΡΊΔΑ (Μάνταλος): Βίκτορ 6, Γκάτζιας 3, Δενδρινός 7, Γερομιχαλός Δ. 11, Κοκορέλης 2, Προίσκος 3, Σύλλας 8, Τσούκας 12, Τόλιας 2, Γερομιχαλός Π. 9.

Ηρακλής – Μεγαρίδα το Σάββατο

Ο Ηρακλής θα έχει μία ακόμη ευκαιρία να διεκδικήσει τη 2η θέση της Elite League και την επάνοδο στην Greek Basketball League το Σάββατο (10/5, 20:30), μετά τη νίκη του με 79-58 επί του Κοροίβου Αμαλιάδας, στον αγώνα με τον οποίο «άνοιξε η αυλαία» του φάιναλ φορ, στο κλειστό γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» της Καρδίτσας.

Ο «Γηραιός» θα αντιμετωπίσει τη Μεγαρίδα στον τελευταίο αγώνα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, από τον οποίο θα προκύψει η δεύτερη ομάδα που θα ανέβει στα «μεγάλα σαλόνια».