Γνώρισαν το κολύμπι 2.600 μαθητές από 91 δημοτικά
Γυμναστές του προγράμματος με τον αντιδήμαρχο κ. Τσαπάκη και με μαθητές των δημοτικών

Με την απονομή των διπλωμάτων, την οποία πραγματοποίησε ο κ Μανώλης Μπελαδάκης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα κολύμβησης της Γ’ και της Δ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Ν. Ηρακλείου για το σχολικό έτος 2023-2024.

Παράλληλα, παραβρέθηκαν και απένειμαν διπλώματα στους/στις μικρούς/ές κολυμβητές/τριες μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα, η Ελένη Μαράκη, Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κρήτης, ο Ιωάννης Τσαπάκης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, ο Μέναδρος  Παντελλίδης, Πρόεδρος της Διοίκησης του Ε.Α.Κ.Η., ο Κώστας Σακαράκης, Διευθυντής του Ε.Α.Κ.Η., ο Δημήτριος Τσιράκος, Διευθυντής Αθλητικών Κέντρων ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ και ο Ελευθέριος Μπούης, Υπεύθυνος Λειτουργίας Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Ο κ. Μπελαδάκης μιλάει στους μικρούς μαθητές - κολυμβητές

Οι  μαθητές είχαν μία έκπληξη για τους παρευρισκόμενους, χαρίζοντάς τους ζωγραφιές και σκορπίζοντας πολλά χαμόγελα. Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν όπως προβλέπεται από το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών. Φιλοξενήθηκαν στις δύο μικρές πισίνες εκμάθησης του Ε.Α.Κ. Ηρακλείου και του Παγκρητίου Σταδίου.

Ο συνολικός αριθμός των μαθητών-τριών που συμμετείχαν ήταν 2.550 από 91 Δημοτικά Σχολεία. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Κρήτης και τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου χωρίς τη συνδρομή των οποίων θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση των μαθημάτων.

Συγχαίρουμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Ιωάννη Βογιατζάκη, Όλγα-Λίνα Κουκιαδάκη, Στέργιο Παπαδάκη, Κώστα Κουτρούλη, κα Αμαλία Ιερωνυμίδη, κ. Ιωάννη Ζελεσκίδη, Νικόλαο Παπαδημητρίου και Ανδρομάχη Μαρκογιαννάκη και το Συντονιστή Κολύμβηση Νικόλαο Ακουμιανάκη για τον άριστο επαγγελματισμό τους και τη συνεργασία μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Ευχαριστούμε επίσης τη Διοίκηση του Ε.Α.Κ.Η. και τη Διοίκηση του Α.Α.Η. Α.Ε. ΟΤΑ  για τη συνεχή στήριξή τους όλο το διάστημα της πραγματοποίησης των μαθημάτων. Επιπλέον, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλο το προσωπικό των δύο εγκαταστάσεων, μόνιμο και μη, για την καθημερινή τους συμπαράσταση σε οποιαδήποτε τομέα (νοσηλευτικής, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, γραμματειακής υποστήριξης), για τη συμβολή του στην απολύτως ασφαλή και αποδοτική διεξαγωγή του μαθήματος της κολύμβησης.

Τέλος, ευχαριστούμε τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων καθώς η  πολύτιμη  βοήθειά τους συνέβαλε στην ολοκλήρωση και στην επιτυχία των μαθημάτων» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου  Φυσικής  Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ηρακλείου.