Γιοβάνοβιτς: “Να κερδίσουμε το παιχνίδι κόντρα στη Σκωτία, ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισής μας”

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σκωτία (09/10, 21:45) για την 3η αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, με σκοπό να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από την Δανία τον Σεπτέμβριο στο “Γ. Καραϊσκάκης” (0-3).

Ο προπονητής της γαλανόλευκης, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δήλωσε ότι ο στόχος της ομάδας του είναι μόνο η νίκη, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες που έχουν για πρόκριση στο Μουντιάλ του επόμενου καλοκαιριού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

Για την ετοιμότητα της ομάδας για τα δύο παιχνίδια κόντρα σε Σκωτία και Δανία: “Νομίζω είμαστε έτοιμοι. Πάντα υπάρχει μία πολύ καλή διάθεση από τους ποδοσφαιριστές που έρχονται εδώ. Ίσως, ιδιαίτερα τώρα, θα πρέπει να έχουν ακόμα καλύτερη διάθεση μετά και το κακό αποτέλεσμα και την άσχημη εμφάνιση που είχαμε στην έδρα μας. Είναι όμως μία πολύ καλή ευκαιρία να διορθώσουμε κάποια πράγματα στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας.

Έχουμε φυσικά κάποια θέματα, όσον αφορά τις απουσίες κάποιων παικτών που έχουν μικροπροβλήματα με τις ομάδες τους. Κάναμε κλήσεις σε κάποια άλλα παιδιά που αυτή τη στιγμή πρέπει να αναπληρώσουν αυτές τις θέσεις, ωστόσο δεν αλλάζει πολύ ο τρόπος σκέψης μας.”

Για τον γνώριμο αντίπαλο που έχει συναντήσει ξανά η Εθνική: “Το πρώτο παιχνίδι με τη Σκωτία είναι πολύ πρόσφατο, μετά από αυτά που δώσαμε για τα playoffs του Nations League. Πιστεύω όμως ότι οι αγώνες θα είναι λίγο διαφορετικοί, καθώς έχει να κάνει με τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Νομίζω ότι κι οι δύο ομάδες δεν έχουν αλλάξει πολύ, σε σχέση με τους τελευταίους έξι μήνες. Δεν περιμένω δηλαδή μεγάλες αλλαγές, όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού και των δύο ομάδων.

Όμως, είναι σημαντικό το παιχνίδι κόντρα στους Σκωτσέζους, πρέπει να είμαστε το ίδιο καλοί, να έχουμε την ίδια αυτοπεποίθηση σε μία δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή της Γλασκώβης, ώστε να κερδίσουμε το παιχνίδι για να αυξήσουμε τις πιθανότητές πρόκρισης για την επόμενη φάση των προκριματικών.”