Ειρ. Βασιλείου στο Βερολίνο

Ο Μιχάλης Αναστασάκης μπορεί να μην μπόρεσε να επαναλάβει την εμφάνιση του 2016 στο Άμστερνταμ, όπου ήταν τέταρτος, ωστόσο στη δεύτερη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κατάφερε να πάρει την 9η θέση στον τελικό της σφυροβολίας στο Βερολίνο.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με 73,33 μ., η καλύτερη βολή του στον αγώνα, συνέχισε με άκυρη και έκλεισε με 72,35 μ.

Ο Αναστασάκης ολοκλήρωσε με επιτυχία μια ιδιαίτερα σταθερή χρονιά για εκείνον και είναι σίγουρο πως θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, αν είχε την δυνατότητα να εκτελέσει και τις έξι βολές. Η οχτάδα του τελικού άλλωστε, έκλεισε στα 73,99 μ.

«Κρατάω την σπουδαία εμπειρία που έζησα και συνεχίζω. Δεν μπήκα στον τελικό όπως στον προκριματικό, όπου από την πρώτη στιγμή το κυνήγησα πολύ γιατί ήξερα πως η πρόκριση δεν θα ήταν εύκολη. Σίγουρα ήθελα να κάνω και τις έξι βολές και να κυνηγήσω κάτι καλύτερο, ωστόσο η συμμετοχή στον τελικό είναι κάτι σημαντικό για εμένα» είπε ο Αναστασάκης με το τέλος του αγώνα.

Στον τελικό της σφαιροβολίας, ο Νίκος Σκαρβέλης με το 20.11 που έριξε στην δεύτερη του προσπάθεια, κατετάγη τελικά ενδέκατος, όπως και στο Άμστερνταμ πριν δύο χρόνια.

Τεράστια επιτυχία για το ελληνικό επί κοντώ. Αυτό που φάνταζε ως το πλέον ονειρικό σενάριο έγινε πραγματικότητα. Τρεις Ελληνίδες στον τελικό.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη το 4.55μ, η Νικόλ Κυριακοπούλου δε χρειάστηκε να κάνει άλλο άλμα από το επιτυχημένο της στα 4.45μ. και η Ελένη Πόλακ αναμετρήθηκε με αθλήτριες με πολύ μεγαλύτερο ρεκόρ από την ίδια και τις κέρδισε, περνώντας επίσης τα 4.45μ.

Ραντεβού με τα τρία κορίτσια μας στον τελικό της Πέμπτης.

Η ώρα της Βασιλείου

Ειρήνη Βασιλείου
Η Μαρία Μπελιμπασάκη μπορεί να είναι ήδη στον ημιτελικό των 400 μ., ωστόσο στον σημερινό (12.30μμ) προκριματικό του αγωνίσματος, θα υπάρχει έντονη κρητική εκπροσώπηση.

Στη δεύτερη από τις τέσσερις προκριματικές σειρές των 400 μ., θα συμμετάσχει η Ειρήνη Βασιλείου. Η πρωταθλήτρια της ΓΕΗ θα τρέξει στην τέταρτη διαδρομή και με 53.07 έχει την έβδομη επίδοση.

Στην τρίτη σειρά αγωνίζεται η Δέσποινα Μουρτά που με 52.98 έχει την έκτη επίδοση. Την πρόκριση για τον ημιτελικό θα πάρουν οι δύο πρώτες από κάθε σειρά και οι έξι καλύτεροι χρόνοι.

Να θυμίσουμε ότι η Βασιλείου, μαζί με την αδερφή της Άννα, θα τρέξουν και στα 4Χ400μ.

Η Βούλα Παπαχρήστου θα πάρει μέρος στον προκριματικό του τριπλούν και δεν αναμένεται να έχει κανένα πρόβλημα με το όριο των 14,05 μ. Ο Λυκούργος Τσάκωνας ξεκινάει την προσπάθεια του στον προκριματικό των 200 μ. με στόχο να φτάσει έως τον τελικό.

Στο ίδιο αγώνισμα, θα συμμετάσχει και ο Παναγιώτης Τριβυζάς. Στη δεύτερη προκριματική σειρά των 100 μ. εμπ., θα αγωνιστεί η Ελισάβετ Πεσιρίδου. Τέλος, ο Μίλτος Τεντόγλου θα αγωνιστεί το βράδυ (8.40μμ) στον τελικό του μήκους, έχοντας πολλές ελπίδες για μετάλλιο μετά το 8.15μ. στον προκριματικό.

Εξάλλου στον τελικό της δισκοβολίας προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο Κύπριος παλιός αθλητής της ΓΕΗ, Απόστολος Παρέλλης με επίδοση 62,32 μ.