Έχασε με κάτω τα χέρια ο ελλιπής ΟΦΗ στην Τούμπα, δεχόμενος 3 γκολ στο πρώτο ημίχρονο

Οι πολλές απουσίες (Νους, Λαμπρόπουλος, Φούντας, Γκονθάλεθ) και η κόπωση από τα συνεχόμενα ματς, εμπόδισαν τον ΟΦΗ να φανεί ανταγωνιστικός απέναντι στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Χρήστου Κόντη έχασε εύκολα με 3-0 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής και παρέμεινε στην 9η θέση της βαθμολογίας αλλά αρκετά κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, μετά τη νίκη της ΑΕΛ επί του Άρη.

Ο Πέλκας στο 18′, ο Τάισον στο 40′ και ο Γιακουμάκης στο 43′  ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Λουτσέσκου που κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο μέρος και φυσιολογικά κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο.

Το …καθάρισε νωρίς ο ΠΑΟΚ

Από το ξεκίνημα του αγώνα οι «ασπρόμαυροι» πήραν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικές φάσεις. Ευτύχησαν, όμως, να ανοίξουν το σκορ στο 18’. Ο νεαρός Χατσίδης σούταρε εκτός περιοχής, ο Χριστογεώργος δεν απέκρουσε πειστικά και ο επερχόμενος Πέλκας με πλασέ από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα στα  δίχτυα για το 1-0.
Ακολούθησε ένα διάστημα στο οποίο οι παίκτες του Κόντη πλησίασαν αρκετά την εστία του  Τσιφτσή. Μάλιστα, στο 26’, η κεφαλιά του Ισέκα μετά τη σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη πέρασε κοντά από το αριστερό δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟΚ φάνηκε ξανά στο 35’, όταν Κένι και Χατσίδης συνεργάστηκαν, με το δυνατό σουτ του 19χρονου μεσοεπιθετικού να περνάει δίπλα από δεξί δοκάρι της εστίας του Χριστογεώργου. Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι πέντε λεπτά μετά. Συνεργάστηκαν σε μικρό χώρο Χατσίδης, Ζαφείρης και Τάισον, με τον 38χρονο Βραζιλιάνο να προχωρά και να πλασάρει για το 2-0.
Από νέα ενέργεια και κάθετη πάσα του Χατσίδη, ο Γιακουμάκης πλάσαρε εύστοχα τον εξερχόμενο Χριστογεώργο, πετυχαίνοντας το 3-0 στο 43′. Ο Γιακουμάκης, που δεν πανηγύρισε το γκολ σεβόμενος το παρελθόν του στον ΟΦΗ, παραλίγο να σκοράρει και με τακουνάκι, μετά από ενέργεια του Κένι, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο μέρος ήταν… σαν να μην υπήρχε. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν διάθεση να φορτσάρουν περαιτέρω ενόψει και των επόμενων ευρωπαϊκών αγώνων, οι φιλοξενούμενοι και να ήθελαν, φάνηκε ότι δε μπορούσαν. Ένα σουτ του Μιχαηλίδη (50’) που έφυγε ψηλά, ένα άλλο του Σαλσέδο (67’) που εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο Τσιφτσής και μια άστοχη κεφαλιά του Σάστρε (89’) ήταν ό,τι πιο αξιόλογο.

Το 3-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει στην κορυφή της βαθμολογίας με 41 βαθμούς έχοντας παιχνίδι περισσότερο από Ολυμπιακό (στο -2, αναβλήθηκε το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη) και ΑΕΚ (στο -3, φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό). Ο ΟΦΗ, από την άλλη, παρέμεινε στους 15 βαθμούς και την ένατη θέση, χάνοντας την ευκαιρία να πλησιάσει την όγδοη Κηφισιά που βρίσκεται στους 19.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Κένι, Βολιάκο, Μιχαηλίδης, Τέιλορ, Μεϊτέ (27’ Καμαρά), Ζαφείρης (87’ Σάστρε), Χατσίδης (87’ Γερεμέγιεφ), Πέλκας (71’ Μπιάνκο), Τάισον, Γιακουμάκης (71’ Μύθου).

ΟΦΗ (Χρήστος Κόντης): Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Χατζηθεοδωρίδης (69’ Καινουργιάκης), Κωστούλας (46’ Χριστόπουλος), Πούγγουρας, Κρίζμανιτς, Καραχάλιος, Αποστολάκης (90’ Χνάρης), Σαλσίδο, Σενγκέλια (81’ Νέιρα), Ισέκα (69’ Θεοδοσουλάκης).
*Λόγω αδιαθεσίας έμεινε εκτός αποστολής του ΠΑΟΚ την τελευταία στιγμή ο Γιάννης Κωνσταντέλιας.