Αν η Βιγιαρεάλ έψαχνε ένα είδος εκδίκησης, τότε την πήρε στο Europa League.
Το “κίτρινο υποβρύχιο” απέκλεισε την Άρσεναλ ύστερα από δύο δικούς της αποκλεισμούς σε νοκ άουτ (το 2005-2006 στα ημιτελικά και το 2008-2009 στα προημιτελικά του Champions League) και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα βρεθεί σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Το 0-0 στο Λονδίνο, σε συνδυασμό με τη νίκη 2-1 στο “Θεράμικα”, έστειλε τη Βιγιαρεάλ στο Γκντανσκ στις 26 Μαΐου, όπου θα αντιμετωπίσει μια άλλη αγγλική ομάδα, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ταυτόχρονα, άφησε τους “κανονιέρηδες” εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά από το 1995-1996, δηλαδή πριν αρχίσει η εποχή του Αρσέν Βενγκέρ.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό αν και ηττήθηκε μεν 3-2 από τη Ρόμα, η οποία έδειξε χαρακτήρα, αλλά σε συνδυασμό με το 6-2 του πρώτου αγώνα πανηγύρισε την πρόκριση. Ο Καβάνι στο 39’ και στο 69’ σκόραρε για τους «μπέμπηδες», ενώ για τους Ρωμαίους έβαλαν γκολ οι Τζέκο (57’), Κριστάντε (60’) και Ζαλέφσκι (83’).