Η Ιταλία διατήρησε την παράδοση που έχει απέναντι στο Βέλγιο σε μεγάλα τουρνουά και με την 4η νίκη της σε 5 αγώνες (ένα ματς τελείωσε ισόπαλο), αυτή την φορά με 2-1 στον δεύτερο χρονικά αγώνα της οκτάδας του Euro 2020, πήρε μία πανηγυρική και απόλυτα δίκαιη πρόκριση στους ημιτελικούς, όπου την ερχόμενη Τρίτη (6/07, 22:00) θ’ αντιμετωπίσει την Ισπανία στο Γουέμπλεϊ.
Ινσίνιε και Μπαρέλα τα γκολ για τους νικητές, μείωσε το σκορ ο Λουκάκου.
«Σώθηκε» στα πέναλτι η Ισπανία
Η Ισπανία λύγισε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι με 3-1 την Ελβετία στην Αγία Πετρούπολη και πήρε πρώτη το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Euro.
Οι Ίβηρες ευτύχησαν να προηγηθούν στο 8’, όταν το σουτ του Ζόρντι Άλμπα κόντραρε στον Ζακάρια και κατέληξε στα δίχτυα του Ζόμερ. Οι Ελβετοί ανέβηκαν στην επανάληψη και με τέρμα του Σακίρι στο 68’, ισοφάρισαν το παιχνίδι. Παρά την αυστηρή αποβολή του Φρόιλερ στο 77’, οι Ισπανοί δε βρήκαν 2ο γκολ, με το 1-1 να οδηγεί το ματς στην παράταση, όπου κι εκεί δεν άλλαξε κάτι.
Στα πέναλτι, οι ομάδες έδωσαν …ρεσιτάλ αστοχίας αλλά χειρότερα τα πήγαν οι Ελβετοί, σε αντίθεση με ό,τι είχαν κάνει κόντρα στους Γάλλους. Ο Ισπανός γκολκίπερ Ουνάι Σιμόν απέκρουσε τις εκτελέσεις των Σερ, Ακάντζι, ο Βάργκας σούταρε άουτ και με την τελευταία εύστοχη εκτέλεση του Οϊαρθάμπαλ, οι Ισπανοί εξασφάλισαν την πρόκριση στους «4».
Συνέχεια σε Μπακού και Ρώμη
Σε Μπακού και Ρώμη συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα, η προημιτελική φάση του Euro.
Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι (7μμ), συγκρούονται δύο από τα αουτσάιντερ της διοργάνωσης, η Τσεχία με τη Δανία. Δύο ομάδες που υπηρετούν διαφορετικό στιλ ποδοσφαίρου, με τους Τσέχους να ρίχνουν το βάρος στην άμυνα και τους Δανούς στην επίθεση. Διαιτητής θα είναι ο Ολλανδός Κάιπερς.
Στο «Ολίμπικο» (10μμ), η τυπικά γηπεδούχος Ουκρανία αντιμετωπίζει την Αγγλία που προέρχεται από τη μεγαλειώδη πρόκριση σε βάρος των Γερμανών αλλά για πρώτη φορά στο Euro, αποχωρίζεται το «Γουέμπλεϊ», στο οποίο ελπίζει να επιστρέψει για τα ημιτελικά και τον τελικό.
Το ματς θα διευθύνει ο Γερμανός Μπριχ.
Τα αστέρια που είπαν «αντίο»
Αρκετά αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αποχαιρέτησαν πρόωρα το 16ο επετειακό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Ο Κριστιανό Ρονάλντο, ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά με πέντε γκολ, γνώρισε τον αποκλεισμό από το Βέλγιο στη φάση των «16».
Εκτός έμεινε και ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος έχασε το καθοριστικό πέναλτι κόντρα στην Ελβετία, με αποτέλεσμα να γυρίσουν σπίτι τους οι Γάλλοι. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τον Καρίμ Μπενζεμά (δεύτερος σκόρερ με 4 γκολ), ο οποίος επέστρεψε στην αποστολή της Γαλλίας, μετά το 2015.
Ένα ακόμα αστέρι το οποίο είπε «αντίο» στο Euro 2020, είναι ο Τόμας Μίλερ, ο οποίος “έβαλε το λιθαράκι του’ στον αποκλεισμό της Γερμανίας από την Αγγλία λόγω της τεράστιας ευκαιρίας που έχασε.