Η πρόκριση-θρίλερ του Αλμυρού σε βάρος του Ρωμανού στη διαδικασία των πέναλτι ξεχώρισε από τα έξι χθεσινά παιχνίδια της τρίτης φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣΗ. Η ομάδα του Γαζίου στηρίχθηκε στις αποκρούσεις του Χανιωτάκη στη… ρώσικη ρουλέτα για να «δραπετεύσει» από την Ελιά, με το εισιτήριο της πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης.
Στους «16» συνεχίζουν ακόμα ο ΠΑΟ Κρουσώνα, οι Μοίρες, η Μινωική και οι Νέοι Αλμυρού ενώ ο Πόρος που απέκλεισε τον Αετό Ανωγείων, θα πρέπει να κερδίσει και τον Δία στην ενδιάμεση φάση για να δώσει και αυτός το «παρών» στους «16».
Αναλυτικά οι χθεσινές αναμετρήσεις του Κυπέλλου:
ΡΩΜΑΝΟΣ-ΑΛΜΥΡΟΣ 2-2 (1-3 πεν.)
Μετά από ένα εντυπωσιακό ματς που έγινε στην Ελιά, ο Αλμυρός κατάφερε να πάρει την πρόκριση, επικρατώντας στα πέναλτι του Ρωμανού με 3-1 (2-2 η κανονική διάρκεια και η παράταση).
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 4’ με το αυτογκόλ του Ξενοκτιστάκη με τον Μπρέγκνα να ισοφαρίζει στο 59′.
Ο Ταβλαδωράκης στο 66’ έκανε το 2-1 για τον Ρωμανό αλλά ο Κουράκης ισοφάρισε (2-2) στο 83′, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί, τίποτα δεν άλλαξε και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι. Πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Χανιωτάκης που απέκρουσε δύο πέναλτι, χαρίζοντας ουσιαστικά με 3-1 την πρόκριση στην ομάδα του Γαζίου.
Για τον Ρωμανό εκτέλεσαν πέναλτι οι Μεμοτσέλα (απόκρουση Χανιωτάκη), Ταβλαδωράκης (γκολ), Σεραφειμίδης (άστοχο) και Μόντι (απόκρουση Χανιωτάκη).
Για τον Αλμυρό, πρώτος εκτέλεσε ο Κουράκης με τον Ρουμπάκη να αποκρούει ενώ οι Γιαλούσης και Μίσκου ευστόχησαν.
Διαιτητής ήταν ο Βισκαδούρος Μ.
ΡΩΜΑΝΟΣ: Ρουμπάκης, Μυλωνάς, Μπαλάφας, Ταβλαδωράκης, Γιακουμάκης, Σεραφειμίδης, Μόντι, Μαυρίδης (97’ Δουζένης), Κουκάκης Γ., Παρτάλης, Μεμοτσέλα.
ΑΛΜΥΡΟΣ: Χανιωτάκης, Αγαπάκης (46’ Δαμιανάκης), Γιαλούσης, Ξενοκτιστάκης, Ντιονίσιο, Ενγκουέμ, Φραγκουλάκης (67′ Μίσκου), Πιερτζιάκομι, Κοιλιάρας Δ.( 105’ Απλαδάς), Μπρέγκνα (93’ λ.τ. Χαϊντίνι), Γαρεφαλάκης (30’ λ.τ. Κουράκης).
ΚΑΝΑΡΙΑ-ΠΑΟΚ 0-3
Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας με 3-0 τα Κανάρια στο Μαρτινέγκο.
Η ομάδα του Κρουσώνα άνοιξε το σκορ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με αυτογκόλ του Γκαρή και στην επανάληψη σφράγισε τη νίκη πρόκριση, με τα τέρματα των Μπαμπουλάκη και Κουτσογιαννάκη (πέναλτι).
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαδάκης Φ.
ΚΑΝΑΡΙΑ: Παπαδάκης, Μαυροειδής (60’ Βασιλειάδης), Γκαρής (75’ Διγενής), Βασιλάκης Νίκος, Παντερμαράκης, Βασιλείου, Πάππα (75’ Καρπαθάκης), Βασιλάκης Μάνος, Σπανάκης, Κτιστάκης, Πασπαράκης (70’ Κατσούρι).
ΠΑΟΚ: Γεωργίου, Λιοδάκης, Μπαμπουλάκης (70’ Σηφάκης), Ζαρκαδούλας, Πήλιος (75’ Τσενάι), Σκούφος, Μαγάκης, Παπαδιός, Ανωγειανάκης, Κουτσογιαννάκης (75’ Τσαγκαράκης), Καλαϊτζάκης (60’ Σακλαμάκης).
ΑΕΤΟΝ ΑΝ.-ΠΟΡΟΣ 0-5
Υγιεινό περίπατο έκανε ο Πόρος στην παγωμένη Δαμάστα, συντρίβοντας με 5-0 τον Αετό Ανωγείων.
Δύο γκολ από τον Νάκα (35′, 47′), ένα από τον Αζίζι (40′) και άλλα δύο από τον Πλαϊτάκη (62′, 87′) διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.
Ντεμπούτο για τον Πόρο έκανε ο Ολλανδός Λούμου ενώ την τεχνική ηγεσία του Αετού, ανέλαβε και επίσημα ο Γιώργος Ποντίκαλης.
Διαιτητής ήταν ο Μπαλίδης.
ΑΕΤΟΣ: Μπαγκέρης (71΄ Σκανδάλης), Τζιβελέκης, Ανδρικάκης, Κονιός Α., Παπαντωνάκης (73΄ Ξυλούρης), Μπέρκης, Κονιός Γ., Σπαχής Α., Σπαχής Μ. (55΄ Μέμμος), Βατσινάς (55΄ Κεφαλογιάννης), Καλομοίρης.
ΠΟΡΟΣ: Ζαφείρης, Ψωρογιάννης, Λούσι, Πλαϊτάκης, Μυλωνάκης, Μεχμετάι, Αζίζι (67΄ Λούμου), Στεφανάκης, Χασουράκης, Πήλιος (67΄ Καλαμιώτης), Νάκας (84΄ Συμεωνίδης).
ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ-ΜΙΝΩΙΚΗ 2-3
Με 3-2 νίκησε εκτός έδρας η Μινωική τη Χερσόνησο και συνεχίζει στον θεσμό του Κυπέλλου.
Η ομάδα της Φορτέτσας προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα τέρματα των Καστελλιανάκη, Κλίνη για να μειώσουν οι γηπεδούχοι με τον Κριτσωτάκη στο 30’. Ο Κλίνης έκανε το 3-1 στο 43’ για να μειώσει στο τελικό 3-2 ο Χατζηνικολάκης στο 55’.
Διαιτητής ήταν ο Μπιμπάκης.
ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ: Έντρι, Χαλκιαδάκης Γ., Χατζηνικολάκης, Κιούπι, Μουντράκης, Έλι, Κριτσωτάκης, Γκούρο Μόντι, Αργυρός, Μαστοράκης, Φρόκου.
ΜΙΝΩΙΚΗ: Στεφανάκης, Καστελιανάκης, Τρουλινός, Καραγκιαβούρης Γ., Καραγκιαβούρης Μ, Σταυρουλάκης (75΄ Ψαράς), Μαγάκης (85΄ Ρουμελιώτης), Αστιρακάκης,, Μπάλας (60΄ Σαραφαλντίμ), Λεμονάκης (75΄ Καρούζος), Κλίνης (85΄ Φραγκούλης).
ΓΟΥΒΕΣ -ΜΟΙΡΕΣ 1-4
Εύκολη νίκη-πρόκριση για τις Μοίρες με το 4-1 επί των Γουβών στη Χερσόνησο.
Σκόρερ των νικητών οι Κυριακάκης, Γκίνι, Μυφτάρι, Πηρουνάκης ενώ για τις Γούβες μείωσε ο Κλάιφερτ.
Ο Βασάκης Γ.Ε. διαιτήτευσε το ματς.
ΓΟΥΒΕΣ: Σαβουϊδάκης, Αμανάκης Χαρής (75΄ Βασιλειάδης Α.), Μετολάρι, Στιέθνι, Νερατζάκης Α. (60 Παπαστεφανάκης), Τσάλος, Νερατζάκης Δ., Ξανθάκης (60΄ Κωσταντινίδης), Κλάιφερτ (75΄ Γιαννακόπουλος), Ζέρο
ΜΟΙΡΕΣ: Δασκαλάκης, Χατζάκης (50 Μυφτάρι), Τραορέ, Πολυμερίδης Γ., Κυριακάκης, Πολυμερίδης Χ., Μασέλης, Κλινάκης (50΄ Σπυριδάκης), Γκίνι, Πηρουνάκης, Οικονομάκης.
Ν. ΑΛΜΥΡΟΥ-ΠΑΛΙΑΝΗ 3-2 παρ. (2-2 Κ.α.)
Στην παράταση πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης οι Νέοι Αλμυρού, κερδίζοντας με 3-2 την Παλιανή.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 65′ με ένα απίστευτο αυτογκόλ όταν ένας αμυντικός προσπάθησε να διώξει, η μπάλα βρήκε στον Παγωμένο και κατέληξε στα δίχτυα.
Οι Νέοι ισοφάρισαν στο 68’′ με τον Βολιτάκη και αμέσως μετά έκαναν το 2-1 με σουτ του Νοδαράκη. Στο 90’′ όμως η Παλιανή ισοφάρισε με τον Ποτηράκη και το ματς πήγε στην παράταση.
Το γκολ πρόκρισης για τους Ν. Αλμυρού πέτυχε ο Κανάκης στο 117′.
Ο Χαραλαμπάκης ήταν ο διαιτητής.
Ν. ΑΛΜΥΡΟΥ: Παγωμένος, Κοκολογιαννάκης Γ., Στρατάκης, Κοκολογιαννάκης Ι., Χνάρης, Κανάκης, Φιτσοδασκαλάκης, Φοινοκαλιώτης(46′ Μαρτσέλο), Νοδαράκης, Βολιτάκης, Ρούκος.
ΠΑΛΙΑΝΗ: Ζαϊμάκης, Μπινιχάκης, Φουντουλάκης, Τζερεμάκης, Οικονομάκης Γ. (79′ Καστιγάκης), Κοσμαδάκης, Σπινθουράκης Ε. (80′ Ποτηράκης), Στρατιδάκης, Οικονομάκης, Κριτσωτάκης, Σπινθουράκης Σ. (79′ Τζερνιάς).