“Επίθεση” Τζώρτζογλου σε Φιλιππούση στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ

Γεμάτη εντάσεις ήταν η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στην οποία πρωταγωνίστησε για άλλη μια φορά, ο Νίκος Τζώρτζογλου.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ εξαπέλυσε επίθεση στον εκτελεστικό διευθυντή της Ομοσπονδίας, Ιάκωβο Φιλιππούση, λέγοντας πως ουσιαστικά εκείνος διοικούσε τους τελευταίους μήνες και όχι ο πρόεδρος κ. Μπαλτάκος ενώ τον κατηγόρησε πως με την καταγγελία του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, προσπάθησε να του αφαιρέσει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας.

«Εψαξα πολύ για να βρω χαρακτηρισμούς που να ταιριάζουν με τον κ. Φιλιππούση. Κάποια στιγμή φυτεύτηκε στην ΕΠΟ κι έρχεται να κάνει καταγγελία σε μας: Δε βρήκα τίποτα που να προσεγγίζει το μέγεθος αυτών που έκανε. Ένας άνθρωπος που κοστίζει στην ΕΠΟ περίπου 150.000 τον χρόνο, θεωρώ ότι είναι χρυσοπληρωμένος. Είναι κι άλλα πολλά και επειδή ο καλός ο παίκτης κρατάει τα ατού για το τέλος, κρατάω κάποια για την Επιτροπή Δεοντολογίας. Εγώ δεν είμαι κοτούλα, ούτε εκβιάζομαι, ούτε απειλούμαι, ούτε με κρατάει κανένας. Να πω ένα μπράβο στον κ.Μπαλτάκο γιατί είναι η πρώτη φορά όσα χρόνια είμαι πρόεδρος στην ΕΠΣΗ, που μπήκαν κάποια σημαντικά χρήματα στα ταμεία των Ενώσεων», τόνισε ο κ. Τζώρτζογλου.

Ο κ. Φιλιππούσης τόνισε πως θα κάνει αγωγή στον πρόεδρο της ΕΠΣΗ ενώ είχε έντονο διάλογο και με τον Κώστα Καραπαπά.

Από την πλευρά του, ο Μάκης Γκαγκάτσης που τον επόμενο μήνα θα γίνει και τυπικά ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, ξεκαθάρισε ότι η νέα διοίκηση θα είναι ανεξάρτητη: «Αυτή η διοίκηση που εκλέγεται στις 22 Ιουλίου, θέλει να εισφέρει και να υπηρετήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει καμία συμμαχία ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός».

Από κει και πέρα, η σημαντικότερη απόφαση που πάρθηκε στη Γ.Σ., ήταν η συντριπτική αρνητική ψήφος για την αναγνώριση μέλους στην Ένωση Διαιτητών.

Τέλος, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκαν ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός, με την ΕΠΣΗ να ψηφίζει αρνητικά.