Επιθεώρησε Παγκρήτιο και Μαρτινέγκο ο Σαμί και περιμένει σήμερα το «πράσινο φως»

Η κρίσιμη μέρα για τον Εργοτέλη έφτασε καθώς σήμερα στις 7 το απόγευμα πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση που μπορεί να αλλάξει την ιστορία της ομάδας παρουσία και του υποψήφιου επενδυτή Μαχέντ Σαμί. Οι επαφές που ξεκίνησαν την Τετάρτη και συνεχίστηκαν χθες αναμένεται να κορυφωθούν σήμερα με επίκεντρο τη Γενική Συνέλευση η οποία και θα αποφασίσει για τις τύχες της ομάδας.

Ο Μαχέντ Σαμί είναι έτοιμος να πάρει το κλειδί και να ανοίξει την πόρτα για να μπει στο Μαρτινέγκο δείχνοντας το διήμερο που βρίσκεται στο Ηράκλειο ότι το ενδιαφέρον του για τον Εργοτέλη είναι σοβαρό. Από τις συναντήσεις που έχουν γίνει ως τώρα προκύπτει ότι ο Αιγύπτιος έχει έρθει έτοιμος για να αναλάβει παρουσιάζοντας ένα συγκεκριμένο πλάνο χωρίς περιστροφές. Επεσήμανε στους παράγοντες του Εργοτέλη ότι πρωταρχικός του στόχος είναι η ανάδειξη παικτών και στη συνέχεια η πώλησή τους με σκοπό το κέρδος και σε δεύτερο βαθμό η πορεία της ομάδας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα δίνει βάρος σε αυτή. Μάλιστα είπε στους ανθρώπους της ομάδας ότι εφόσον αναλάβει, έχει έτοιμο και το πλάνο με τις μεταγραφές φέρνοντας τουλάχιστον 6-7 παίκτες από το εξωτερικό (πιθανότατα από το Βέλγιο) ενώ οι υπόλοιποι θα είναι Έλληνες.

Στη διάρκεια της χθεσινής μέρας ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας με τον Έλληνα μάνατζερ που τον συνοδεύει   επισκέφτηκε το Παγκρήτιο αλλά και το Μαρτινέγκο και συνομίλησε με τον Σταύρο Λαμπράκη αλλά και τον υπεύθυνο Ακαδημιών Μιχάλη Επιτροπάκη από τους οποίους ζήτησε μια ενημέρωση για τα τμήματα των υποδομών. Νωρίτερα είχε τρίωρη συνάντηση με τη  επιτροπή η οποία έχει συσταθεί ενώ συνάντηση έγινε και χθες το βράδυ για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες πριν από την κρίσιμη σημερινή Γενική Συνέλευση.

Βρέντζος: «Ας μας φωτίσει ο Θεός»

Στην υπόθεση παρενέβη χθες με τοποθέτηση του ο παραιτηθείς πρόεδρος του Εργοτέλη Γιώργος Βρέντζος, ο οποίος αφού τον χαρακτήρισε «μπίζνεσμαν» έντιμο και πετυχημένο επιχειρηματία που ενδιαφέρεται πραγματικά για τον Εργοτέλη, εξέφρασε τις αμφιβολίες του με αφορμή το θέμα που τέθηκε από μέρους του για το ποσό των 116.800 ευρώ που είναι οι οφειλές προς τους παίκτες σε περίπτωση που η ομάδα γίνει ΠΑΕ. Ο Αιγύπτιος αρνήθηκε να πληρώσει το ποσό και εκεί υπήρξε και η ένταση στην προχθεσινή συνάντηση, όπως γράψαμε και στο χθεσινό μας φύλλο, με τον κ. Βρέντζο να έχει έντονη λογομαχία με τους κ.κ. Φραγκάκη, Φιλιππάκη με τους δυο πρώτους να αποχωρούν από την συνάντηση.

Ο κ. Βρέντζος στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι υπάρχουν και κάποια ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν, όπως: «Με ποιό τρόπο και με ποιους ανθρώπους θα υλοποιήσει το πλάνο του; Θα προλάβει να ιδρύσει έγκαιρα την ΠΑΕ και να ολοκληρώσει τον αγωνιστικό σχεδιασμό; Πώς θα εξασφαλιστούμε ότι θα καλύψει τελικά το μετοχικό κεφάλαιο (βασικό); Ποιες οι προθέσεις του για τον “Ερασιτέχνη”; Πρόκειται για πολύ σοβαρά και αναπάντητα έως τώρα ερωτήματα» είπε προσθέτοντας: «Συνεπώς δεν μπορώ να καταλάβω και δεν συμμερίζομαι τη μεγάλη ευφορία που βγαίνει από τη πρώτη συνάντηση. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και ας μας φωτίσει ο Θεός να πάρουμε τη σωστή απόφαση».

Ο Γιώργος Βρέντζος με άλλη επιστολή στάθηκε και στο επεισόδιο που είχε με τους δυο παράγοντες της ομάδας και δεν έκρυψε την πικρία του τονίζοντας ότι δεν δέχεται από κανένα να αμφισβητεί την εντιμότητα του ενώ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί οριστικά από την ομάδα αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στη ζωή πρέπει να ξέρεις πότε να έρχεσαι αλλά κυρίως πότε να φεύγεις. Για μένα, μετά από 4 χρόνια ενασχόλησης με τον Εργοτέλη, έφτασε πλέον η στιγμή να αποχωρήσω οριστικά και αμετάκλητα.