Τρεις νεαροί σε ηλικία παίκτες «έπιασαν» λιμάνι σε ΟΦΗ και Αναγέννηση κια θα τους δούμε στην National League 1 τη νέα χρονιά. Πρόκειται για Βασιλάκη, Καμπάκα που υπέγραψαν στον ΟΦΗ και Στέβοβιτς που πήγε στην Αναγέννηση. Ο ΟΦΗ, όπως ανακοίνωσε έκανε επένδυση στο μέλλον αποκτώντας τον 17χρονο πάουερ φόργουορντ Λαοκράτη Βασιλάκη που επέστρεψε στην ομάδα μετά από χρόνια.
Ο Βασιλάκης, γεννημένος στις 07/05/2007 και με ύψος 2.00μ., αγωνίζεται στη θέση του πάουερ φόργουορντ. Ξεκίνησε το μπασκετικό του ταξίδι από την ακαδημία του ΟΦΗ, συνέχισε στο «Ηράκλειο», έπειτα φόρεσε τη φανέλα της ΔΕΚΑ, με την οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα Παίδων ΕΚΑΣΘ. Στην συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Άρη Θεσσαλονίκης, αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες.
«Η επιστροφή του Βασιλάκη στον ΟΦΗ αποδεικνύει τη δέσμευση μας να επενδύουμε στα νέα παιδιά και ιδιαίτερα σε όσα ξεκίνησαν από τη δική μας μπασκετική «οικογένεια». Στόχος μας είναι να τους προσφέρουμε το κατάλληλο περιβάλλον για να εξελιχθούν και να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Καλωσορίζουμε τον Λαοκράτη ξανά στον ΟΦΗ και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας, αναφέρει ανακοίνωση του ΟΦΗ.
Μετά την ένταξή του, ο Λαοκράτης Βασιλάκης δήλωσε: «Είναι τιμή μου που θα αγωνιστώ για ένα τόσο ιστορικό σωματείο και μεγάλη χαρά που θα βρεθώ ξανά στην ομάδα όπου ξεκίνησα την μπασκετική μου πορεία. Νιώθω πως επιστρέφω στο σπίτι μου».
Η δεύτερη επιστροφή στον ΟΦΗ ονομάζεται Φαίδωνας Καμπάκας.
Ο Καμπάκας γεννημένος το 2003 (22 ετών), έχει ύψος 2.00μ. και αγωνίζεται ως σούτινγκ γκαρντ. Αποτελεί γέννημα-θρέμμα της μπασκετικής οικογένειας του ΟΦΗ, καθώς ξεκίνησε την πορεία του από την ακαδημία του ΟΦΗ. Στη συνέχεια, συνέχισε την πορεία του σε ομάδες της Β’ και Γ’ Εθνικής, με σταθμούς τον ΑΟΚ, τον Εργοτέλη και πιο πρόσφατα την Παραμυθιά. Μετά την ένταξή του, ο Φαίδων Καμπάκας δήλωσε:
«Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται να επιστρέψω στον ΟΦΗ. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη και εύχομαι να πετύχουμε τους στόχους μας ως ομάδα. Πάνω απ’ όλα, να είμαστε υγιείς.»
Στέβοβιτς στο Αρκαλοχώρι
Η Αναγέννηση προσθέτει ακόμα έναν νεαρό πολλά υποσχόμενο αθλητή, που επαναπατρίστηκε. Ο Ματίγια Στέβοβιτς θα φοράει τα «πράσινα» για την αγωνιστική σεζόν 2025-2026 στο πρωτάθλημα της National League 1. Ο παίκτης από την Πεδιάδα Χερσονήσου άνοιξε τα… φτερά του και βρέθηκε στο Προμηθέα Πάτρας αλλά και την Εθνική.
Mε την ομάδα της Πάτρας κατέκτησε πρωτάθλημα παίδων και εφήβων σε τοπικό επίπεδο, αλλά και χρυσό στο πανελλήνιο παίδων το 2020/21 αργυρό μετάλλιο την 21/22 και τρίτη θέση το 22/23 (U16) και 24-25 (U18). Επίσης έχει βρεθεί στη δεύτερη θέση στο τουρνουά Rising Stars (2024-2025) αλλά και πρωταθλητής με το σχολείο του τη σεζόν που μας πέρασε. Σε εθνικό επίπεδο έχει φορέσει το εθνόσημο στον Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16 που έγινε στα Σκόπια το 2023.
Ο Στέβοβιτς αγωνίζεται στη θέση των guard, έχει ύψος 1.95 και είναι γεννημένος το 2007. Επιστρέφει στην Κρήτη και αναμένεται να προσφέρει με το ταλέντο του, το πάθος και την ενέργεια στο σύνολο της ομάδας μας.
Καλώς ήρθες στην οικογένεια!» αναφέρει η Αναγέννηση.
Ανανεώσεις και μεταγραφή στο Ρέθυμνο
Το Ρέθυμνο τις τελευταίες ημέρες ανανέωσε την συνεργασία του με τους παίκτες Γιώργο Κωνσταντινίδη (19 ετών, γκαρντ), Γιάννη Φωτάκη (32 ετών, πάουερ φοργουορντ), Κυριάκο Ασουμανάκη (26 ετών, γκαρντ), Νίκο Ζουμπουλάκη (πάουερ φόργουορντ), Βαγγέλη Γιάννη (27 ετών, πάουερ φόργουορντ) και Γιώργο Βλαχάκη (21 ετών, γκαρντ). Εξάλλου, το Ρέθυμνο ανακοίνωσε και την απόκτηση του Γιώργου Παπαβασιλείου.
Ο 22χρονος με ύψος 1,90 γκαρντ, κατάγεται από την Αθήνα και ξεκίνησε το μπάσκετ στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, όπου αγωνίστηκε μέχρι την εφηβική ομάδα. Στη συνέχεια βρέθηκε στον Φίλιππο Περιστερίου (ΕΣΚΑ), για να ακολουθήσει ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου και ο ΑΟΚ Χανιά στην National League 2.
Το πρώτο μισό της περυσινής σεζόν αγωνίστηκε στην Elite League με την Ελευθερούπολη και το δεύτερο μισό στην ΕΚΑΣΚ με τον ΑΟΚ Χανιά. Τέλος, από σήμερα ο σύλλογος του Ρεθύμνου ξεκινά τη διάθεση των καρτών διαρκείας.