Εντυπωσίασαν οι Ηρακλειώτες στην ανοιχτή θάλασσα
Οι αθλητές του «Τρίτωνα» Ζαφείρη και Χουρδάκης με τον προπονητή τους κ. Σούρδη

Εντυπωσίασαν ξανά οι Ηρακλειώτες αθλητές-τριες που πήραν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης μαραθώνιας-μεγάλων αποστάσεων (OWS) όλων των κατηγοριών που έγινε στις εγκαταστάσεις του ΝΟ Βουλιαγμένης.

Πέρα από τα μετάλλια πανηγύρισαν προκρίσεις για Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό παίδων, κορασίδων, νέων γυναικών.

Η Κανόνγκα με τον προπονητή της στα «Δελφίνια» κ. Μηναδάκη

Συγκεκριμένα προκρίσεις πήραν: Κάλλια Κανόγκα (Ολυμπιακός/ Δελφίνια), Γιάννης Πετράκης (Π. Φάληρο/Αργοναύτες), Κωνστα-ντίνος Χουρδάκης(Τρίτωνας), Φρόσω Ζαφείρη (Τρίτωνας) και Βασίλης Κακουλάκης (Ωρίωνας).

Από τον Ωρίωνα είχαν προκριθεί από το καλοκαίρι και οι Σερζετάκης, Ψαρουδάκη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

7,5 χλμ. Νεανίδων

3) Ελένη Κουτράκη (Ωρίωνας) 1,44’,18,9

10 χλμ. Γυναικών

4) Κάλλια Κανόγκα (Ολυμπιακός, Δελφίνια) 2,12’,35,6

7,5 χλμ. Εφήβων

1) Βασίλης Κακουλάκης (Ωρίωνας) 1,26’,15,4

2) Αντώνης Σερζετάκης (Ωρίωνας) 1,32’,40,6

Η Φωταρά του «Ηράκλειο ‘91» με τον προπονητή της

5 χλμ Κορασίδων

1) Ειρήνη Ψαρουδάκη (Ωρίωνας) 1,02’,42,0

2) Μαρία/Ευφροσύνη Ζαφείρη (Τρίτωνας) 1,05,22,8

3) Ειρήνη Φωταρά (Ηράκλειο ‘91), 1,05’,29,2

5) Κατερίνα Χαχλιουτάκη (Ωρίωνας 1,05’,36,0

13) Αναστασία Πόττη (Ωρίωνας) 1,09,48,8

Σημ.: Στη χεριά κρίθηκαν οι 3 πρώτες θέσεις.

5 χλμ Γυναικών

8) Κάλλια Κανόγκα (Ολυμπιακός/Δελφίνια) 1,02’,55,1

Ο Πετράκης των «Αργοναυτών» με τον προπονητή του κ. Φίλικα

5 χλμ. Παίδων

1) Κωνσταντίνος Χουρδάκης (Τρίτωνας) 58’,28,6

2) Γιάννης Πετράκης (Π. Φάληρο/Αργοναύτες) 58’,28,7

3) Νίκος Κακουλάκης (Ωρίωνας) 58’,53,9

Σημ.: Στη… μισή χεριά κρίθηκαν οι 2 πρώτες θέσεις.

4Χ1500 μ. (14-16 ετών ομαδικό)

1) Ωρίωνας (Σερζετάκης, Χαχλιουτάκη, Ψαρουδάκη, Κακουλάκης Ν.) 1,12’56,3.

Δηλώσεις

Στα 5.000 μ. αγοριών παίδων πρώτευσε ο Χουρδάκης ο οποίος στην σελίδα της ΚΟΕ δήλωσε:

«Πολύ ωραία κούρσα, πολύ καλές οι συνθήκες, μου βγήκαν αυτά που περίμενα και είμαι πολύ χαρούμενος. Η προετοιμασία μου είναι δύσκολη αλλά την απολαμβάνω, και δείχνει πως αποδίδει. Πηγαίνω στη Γ’ Γυμνασίου, κάνω διαχείριση χρόνου, και πιστεύω πως τα καταφέρνω καλά. Έχω μπροστά μου το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο νέων, είμαι πολύ ευχαριστημένος που προκρίθηκα. Θα δώσω το καλύτερο μου εαυτό».

Καθαρά νίκησε ο Βασίλης Κακουλάκης (Ωρίωνας) με 1:26.15.4 ήταν αυτός που έφτασε πρώτος στο τερματισμό στα 7.500μ εφήβων.

«Ήθελα να νικήσω για να προκριθώ στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα. Προετοιμάστηκα καλά, η κούρσα δεν με δυσκόλεψε, μου βγήκε καλά. Θα συνεχίσω με μια δύσκολη προετοιμασία ώστε να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις», δήλωσε.

Στις γυναίκες έγινε στα 10 χιλ. μεγάλη μάχη, με τη Χρυσούλα Μητσάκου να παίρνει αυτή τη φορά τη… ρεβάνς από τη Νεφέλη Γιαννακοπούλου και να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Οι αθλητές και αθλήτριες του «Ωρίωνα» που πήραν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Η κολυμβήτρια του Παλαιού Φαλήρου τερμάτισε σε 2 ωρ.12.32.1, νικώντας με διαφορά τριών δεκάτων του δευτερολέπτου την αθλήτρια του Ολυμπιακού (2 ωρ. 12.32.4), η οποία είχε νικήσει στα 5 χλμ, επίσης με ελάχιστη διαφορά.

Η Ξανθή Μητσάκου του Παλαιού Φαλήρου ήταν τρίτη με 2 ωρ.12.34.9 και διαφορά 0.7 δευτερολέπτων από την Κάλλια Κανόγκα του Ολυμπιακού/ Δελφίνια.

«Μία συγκλονιστική κούρσα που όμοιά της δεν έχει ξανά γίνει σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αφού και οι 4 πρώτες αθλήτριες τερμάτισαν με διαφορά 3,5 δευτερολέπτων μεταξύ τους. Το φινάλε ήταν μοναδικό ανάμεσα στις 4 κολυμβήτριες που διεκδικούσαν την νίκη.

Ο χρόνος της Κάλλιας στα 10.000μ., στην κατάταξη για την Κατηγορία Νέων Γυναικών (γεννημένες 2005-2006), στην οποία ανήκει, αποτελεί τον 1ο χρόνο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και της δίνει την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Μαζί με τα 10.000μ. έγιναν και τα 7.500μ. Νεανίδων, όπου έλαβε μέρος η αθλήτριά μας Κατερίνα Καγιαμπάκη. Η Κατερίνα ξεκίνησε δυνατά την κούρσα της, κολύμπησε μαζί με τις προπορευόμενες αθλήτριες των 10.000μ. μέχρι και τον 3ο γύρο ήταν στην 5η θέση, στις Νεάνιδες με χρόνο 49.44.0 και λίγο μετά το 4ο χιλιόμετρο, αφού δέχτηκε χτύπημα από άλλη αθλήτρια, δεν είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει τον αγώνα της και εγκατέλειψε.

Οι κακές στιγμές δεν μπαίνουν εμπόδιο στις προσπάθειες σου, Κατερίνα! Είμαστε μαζί σου, πιστεύουμε στις δυνατότητές σου και προχωράμε μπροστά!

Συγχαρητήρια Κάλλια!! Η αξία της επιτυχίας σου είναι τεράστια, αφού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παίρνεις την πρόκριση για τις Διεθνείς Διοργανώσεις με την Εθνική Ομάδα!

Είμαστε πολύ περήφανοι για εσάς και τους προπονητές μας!» αναφέρει ανακοίνωση των Δελφινιών.

Συγχαρητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν ακόμα Αργοναύτες, «Ηράκλειο ‘91», Ωρίωνας και Τρίτωνας.

Πρωτιές

Πρωταθλητές Ελλάδας στην κατηγορία ανδρών/γυναικών αναδείχθηκε ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου με 100 βαθμούς, δεύτερος ήταν ο Ολυμπιακός με 57 και τρίτος ο ΑΝΟ Γλυφάδας με 19.

Το Παλαιό Φάληρο πρώτευσε και στην επιμέρους κατηγορία των ανδρών ενώ στις γυναίκες νικητής ήταν ο Ολυμπιακός. Οι πρωτθαλητές στις υπόλοιπες κατηγορίες:

-Παίδων: Τρίτωνας Ηρακλείου

-Κορασίδων: Ωρίωνας Ηρακλείου

-Παίδων-Κορασίδων: Ωρίωνας Ηρακλείου

-Εφήβων: Ωρίωνας Ηρακλείου

-Νεανίδων: Ωρίωνας Ηρακλείου

-Εφήβων-Νεανίδων: Ωρίωνας Ηρακλείου

-Νέων Ανδρών: Κολυμβητικός Όμιλος Περιστερίου

-Νέων Γυναικών: Άρης Θεσ/νίκης

-Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών: ΑΣ Άρης Θεσ/νίκης.