H αξία της ανθρώπινης ζωής, αναδείχθηκε μέσα από το εξαιρετικό σεμινάριο Safe in Sports, «Διάσωση και Πρώτες Βοήθειες στον Αθλητισμό» του Υφυπουργείου Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Βαρδινογιάννειου Αθλητικού Κέντρου.
Η οικογένεια του ΟΦΗ (Ερασιτέχνης και ΠΑΕ), αγκάλιασε το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που αποτελεί μια έμπνευση του σπουδαίου επιστήμονα και επί σειρά ετών γιατρού της ΠΑΕ ΟΦΗ Γιώργου Στεφανουδάκη, ο οποίος με τη στήριξη του -παρόντος στο σεμινάριο-υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ευελπιστεί να δημιουργήσει διασώστες, για τους αθλητικούς χώρους και όχι μόνο, σε όλη την Ελλάδα!
Το σεμινάριο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και είχε απήχηση στους προπονητές, γυμναστές, φυσικοθεραπευτές των τμημάτων του Ερασιτέχνη ΟΦΗ και της ΠΑΕ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία, να λάβουν την πιστοποίηση, ΚΑΡΠΑ και ΑΕΑ (Χρήση Αυτομάτων Εξωτερικών Απινιδωτών).
Είναι χαρακτηριστικό ότι το σεμινάριο παρακολούθησε ο προπονητής της ΠΑΕ ΟΦΗ Βάλντας Νταμπράουσκας με όλο του το επιτελείο, ο τεχνικός της ομάδας βόλεϊ του συλλόγου Κώστας Δεληκώστας, με τον συνεργάτη του Νίκο Αντωνιάδη, ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ Βασίλης Ράλλης, με τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Δελατόλα και πλήθος προπονητών από όλα τα τμήματα του συλλόγου.
Αλλωστε η πιστοποίηση διάσωσης είναι πλέον υποχρεωτική στους προπονητές, για την εξάσκηση του επαγγέλματός τους.
Ο Γιώργος Στεφανουδάκης (επικεφαλής της επιτροπής του ΕΟΚΑΝ για την «Κατ’ Εξαίρεση Θεραπευτική Χρήση»),
η συνεργάτιδά του Μαρίνα Καλογριδάκη (Αναισθησιολόγος/Επειγοντολόγος, Διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του ΚΑΤ), αλλά και τα μέλη της τοπικής επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, εκπαίδευσαν τους παρευρισκόμενους σε θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα στις εξής θεματικές ενότητες:
-Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση-Τραυματολογία
-Επείγουσες μη τραυματικές καταστάσεις
-Επείγουσες καταστάσεις στα παιδιά
-Εξοπλισμός
-ΚΑΡΠΑ σε ενήλικες και παιδιά
-Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ)
-Αντιμετώπιση Πνιγμονής από ξένο σώμα
-Αντιμετώπιση Απόφραξης Αεραγωγού – Δεξιότητες απελευθέρωσης αεραγωγού
-Διαχείριση Αιμορραγίας με Χρήση Επιπωματισμού και Ίσχαιμο Περίδεση
-Διαχείριση Κακώσεων – Καταγμάτων
-Τοποθέτηση και ακινητοποίηση αθλητή σε σκληρή σανίδα.