Διεκδικεί θέση στην Elite League η Αναγέννηση μέσω wild card

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των φακέλων των ομάδων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για διεκδίκηση Wild Card στην Elite League (Α2 μπάσκετ ανδρών) και την Α1 γυναικών και η αρμόδια επιτροπή της ΕΟΚ, κατέληξε στη σειρά αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων.

Στη διαδικασία μετέχει και η Αναγέννηση Αρκαλοχωρίου που θέλει να κάνει το επόμενο βήμα και από τη National League 1 (Β’ Εθνική), να βρεθεί στη δεύτερη τη τάξει Εθνική κατηγορία, δηλαδή στην Elite League.

Για την Elite League, η σειρά αξιολόγησης που ανακοίνωσε η ΕΟΚ είναι: Βίκος Ιωαννίνων, Εσπερος Λαμίας, Εθνικός Λιβαδειάς, Αναγέννηση

Για την Α1 γυναικών: Αθηναϊκός και Πανσερραϊκός

Η διαδικασία έχει και επόμενα στάδια μέχρι τη χορήγηση των καρτών για τις κενές θέσεις που θα υπάρξουν.

Πρακτικά, ο Βίκος Ιωαννίνων εξασφάλισε ήδη θέση στην Elite League και ο Έσπερος Λαμίας θα τον ακολουθήσει, όταν ξεκαθαρίσει η προσφυγή του Μίλωνα που αναμένεται να συμμετάσχει στη National League 1.

Εφόσον “ανοίξει” και τρίτη θέση στην κατηγορία (αν κάποια ομάδα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής δηλαδή), η Αναγέννηση και ο Εθνικός Λιβαδειάς θα τη διεκδικήσουν, με τον Εθνικό να έχει ένα μικρό προβάδισμα αυτή τη στιγμή.

Όσον αφορά την Α1 Γυναικών, οι Αθηναϊκός και Πανσερραϊκός θα πάρουν τις θέσεις των Ελευθερίας Μοσχάτου (Α2 Γυναικών) και Νίκης Λευκάδας.