Οι διαδικασίες επέκτασης του ΒΑΚ διχάζουν ΟΦΗ και Δήμο
Οι διαδικασίες επέκτασης του ΒΑΚ διχάζουν ΟΦΗ και Δήμο

Ξαφνική επίθεση στην Δημοτική Αρχή και στον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό εξαπέλυσε χθες με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μιχάλης Μπούσης.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΟΦΗ κατηγορεί τον δήμο για κωλυσιεργία στο θέμα της έκτασης στον Σκαφιδαρά, την οποία από την πρώτη στιγμή ήθελε η νέα ιδιοκτησία του Ηρακλειώτικου συλλόγου και μάλιστα έφτασε στο σημείο να τονίσει «Ελπίζω πως η επόμενη δημοτική αρχή, θα κατανοήσει το όραμά μου για τον ΟΦΗ και θα σταθεί δίπλα στον ΟΦΗ και όχι απέναντι του».

Η ανάρτηση του προέδρου της ΠΑΕ, Μιχάλη Μπούση αναφέρει τα εξής:

«Μετά από τέσσερα χρόνια, ολοκληρώσαμε την Α’ φάση της ανακατασκευής του προπονητικού μας κέντρου με την αρωγή του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη.

Δυστυχώς δεν καταφέραμε να το ολοκληρώσουμε όπως αρχικά είχαμε σχεδιάσει, με τη δημιουργία έξι γηπέδων, επειδή ο Δήμος Ηρακλείου και ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, κωλυσιεργούν.

Είναι λυπηρό το ότι έχουμε διαθέσιμη γη δίπλα στο ΒΑΚ – η οποία παραμένει ανεκμετάλλευτη – και μας εμποδίζουν να την αξιοποιήσουμε για να μεγαλώσουμε κι άλλο.

Η ανάπτυξη του συλλόγου και της ομάδας ξεκινά από τις εγκαταστάσεις της.

Ελπίζω πως η επόμενη δημοτική αρχή, θα κατανοήσει το όραμά μου για τον ΟΦΗ και θα σταθεί δίπλα στον ΟΦΗ και όχι απέναντι του».

«Η καταπάτηση της έκτασης»

Ο Δήμος Ηρακλείου δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ και απάντησε στο ίδιο ύφος αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Μπούσης γνώριζε ή πάντως όφειλε να γνωρίζει προτού προβεί στην ανάρτησή του» και προσθέτει «πως κομμάτι του προβλήματος αποτελεί και η καταπάτηση από τον ίδιο τον σύλλογο μέρους της έκτασης που ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου, το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα για τις ανάγκες του ΒΑΚ».

Καταλήγει πάντως ότι ο δήμος «θα εξακολουθήσει να εργάζεται προκειμένου να αρθούν και οι τελευταίες δυσκολίες για να βγει ο διαγωνισμός στον αέρα, διότι αυτό επιτάσσει το συμφέρον των Ηρακλειωτών και ουδενός άλλου».

Οι διαδικασίες επέκτασης του ΒΑΚ διχάζουν ΟΦΗ και Δήμο
Ο κ. Αυγενάκης βραβεύθηκε
Χαρακτηριστικά ο Δήμος Ηρακλείου στην απάντησή του  επισημαίνει:

«Ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Δημοτικής Περιουσίας δεν κωλυσιεργεί, αντιθέτως εργάζεται συστηματικά για να ξεπεραστούν για να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός  εκμετάλλευσης της έκτασης στον Σκαφιδαρά και να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια τα οποία ο κ. Μπούσης γνώριζε ή πάντως όφειλε να γνωρίζει προτού προβεί στην ανάρτησή του.

Οι συνεργάτες του άλλωστε είναι ενήμεροι, αφού κομμάτι του προβλήματος αποτελεί και η καταπάτηση από τον ίδιο τον σύλλογο μέρους της έκτασης που ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου, το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα για τις ανάγκες του ΒΑΚ.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Ηρακλείου είναι διαχρονικά και θα παραμείνει δίπλα στον ΟΦΗ όπως και σε όλες τις ομάδες της πόλης. Και θα εξακολουθήσει να εργάζεται προκειμένου να αρθούν και οι τελευταίες δυσκολίες για να βγει ο διαγωνισμός στον αέρα, διότι αυτό επιτάσσει το συμφέρον των Ηρακλειωτών και ουδενός άλλου».

Τι ισχύει με τα οικόπεδα

Ως γνωστόν, δίπλα στο ΒΑΚ τα δύο ακίνητα που θέλει ο ΟΦΗ είναι των 80 στρεμμάτων και ένα των 25. Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο αντιδήμαρχος δημοτικής περιουσίας Μανώλης Βασιλάκης για τα οικόπεδα αυτά που συνορεύουν με το ΒΑΚ και μπορούν να περιέλθουν στην κατοχή της ΠΑΕ είχε πει:

«Όπως ξέρετε, τα παλιά χρόνια υπήρχε στο Ηράκλειο το Πανάνειο Δημοτικό Νοσοκομείο, στο οποίο πολλοί Δημότες, όχι μόνο του Ηρακλείου, αλλά από όλη την Κρήτη, έκαναν δωρεές διαφόρων ακινήτων, για να μπορεί να συντηρείται το νοσοκομείο. Η δικτατορία συνένωσε το νοσοκομείο με το Βενιζέλιο νοσοκομείο. Μετά την πτώση της δικτατορίας, επί δημαρχίας Μανώλη Καρέλλη, ο Δήμος κατόρθωσε να πάρει πίσω την περιουσία του Πανανείου Νοσοκομείου.

Η περιουσία περιήλθε στον Δήμο και τρία μεγάλα ακίνητα εκ των οποίων το ένα είναι σε επαφή με το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο και άλλα δύο βορειότερα αυτού, ανήκουν σε αυτό το κληροδότημα του Πανανείου. Είναι μάλιστα, γι’ αυτούς που ξέρουν το Ηράκλειο, δωρεά της Μαρίας Ανδρέου Καλοκαιρινού, δηλαδή της συζύγου του μεγάλου ευεργέτη της πόλης.

Αυτά τα ακίνητα θέλει ο Δήμος να τα αξιοποιήσει και ετοιμάζουμε ένα διαγωνισμό. Ο ΟΦΗ έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει. Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός για όλους. Αν κάποιος κάνει μια καλύτερη προσφορά από τον ΟΦΗ, θα το πάρει αυτός. Επειδή αυτά ανήκουν σε κληροδότημα, δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες. Αν τα ακίνητα αυτά ανήκαν στον Δήμο, θα τα είχαμε ήδη δημοπρατήσει.

Είμαστε τώρα υποχρεωμένοι να τηρήσουμε κάποιες διαδικασίες, υπάρχουν επιτροπές κληροδοτημάτων που θα ελέγξουν την προσφορά μας και επίσης ό,τι έσοδα έχουμε, δεν θα τα αξιοποιήσουμε για να πληρώσουμε τους υπαλλήλους του Δήμου, αλλά θα μείνουν σε έναν κουμπαρά, για να υλοποιήσουμε τους σκοπούς που είχε θέσει η αρχική δωρήτρια. Μιλάμε σας ξαναλέω για την περιοχή Σκαφιδαρά, του Δήμου Γαζίου. Αν ο ΟΦΗ δώσει τα περισσότερα χρήματα κι αν δώσει αυτό που εμείς θεωρούμε ως ελάχιστο ποσό, θα τα πάρει».