ΕΠΣΗ

Δυναμική ήταν η απάντηση της ΕΠΣΗ προς την ΕΠΟ για την οριστική της απόφαση να κόψει τις ομάδες που δεν θα πληρώσουν τις οφειλές τους προς την Ομοσπονδία. Η ΕΠΣΗ έστειλε επιστολή  της προς τις Ενώσεις και τον υφυπουργό Αθλητισμού και αυτό που ζητάει είναι να γίνει ένας διακανονισμός για να μην αφανιστούν ομάδες.

Η επιστολή της ΕΠΣΗ μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο καταρρέει και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι αυτή που ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή σε σωματεία και παράγοντες που με καθημερινό αγώνα προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό το άθλημα μέσα στις τοπικές κοινωνίες.

Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια η τωρινή διορισμένη διοίκηση της ΕΠΟ (ΠΔΕ), που ο καθένας στοιχίζει από 8000 έως 10000 τον μήνα περίπου,  και όπως ευθαρσώς παραδέχθηκε  ο πρόεδρος κ. ΔΡΟΣΟΣ στη πρόσφατη Γενική Συνέλευση <<ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΑ>> απαιτεί από τα ερασιτεχνικά σωματεία με επιστολή της προς όλες τις ΕΠΣ της χώρας της 22/06/2017 αριθμ. πρωτ.17448/2017 να καταβάλουν τα χρέη που προέκυψαν από προηγούμενες συμμετοχές τους σε εθνικές κατηγορίες που αντιστοιχούν σε ποσά πολλών χιλιάδων ευρώ.

Αυτοί οι άνθρωποι, που στοιχίζουν τόσα χρήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν μπορούν να κατανοήσουν τη φτώχεια του ερασιτέχνη παράγοντα και τον οδηγούν στον «θάνατο».

Το ζήτημα με τα χρέη των σωματείων προς την ΕΠΟ προϋπήρχε αλλά οι προηγούμενες διοικήσεις της Ομοσπονδίας έδειχναν κατανόηση, κάτι που δεν συμβαίνει με την τωρινή διορισμένη διοίκηση.

Την ώρα που η στήριξη της Πολιτείας είναι ανύπαρκτη, την ώρα που τα οικονομικά προβλήματα της κοινωνίας γίνονται καθημερινά όλο και περισσότερα, έρχεται αυτή η απόφαση της ΠΔΕ/ΕΠΟ ως μαχαιριά στην καρδιά των ερασιτεχνικών σωματείων.

Εάν δεν πληρώσουν, τους απαγορεύει να δηλώσουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα, να κάνουν μεταγραφές, να αποδεσμεύουν παίκτες. Αφανίζει τα σωματεία και παράλληλα κρατά όμηρους 100άδες ποδοσφαιριστές που δεν φταίνε σε τίποτα! Μεσαιωνικές καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο εν έτει 2017 ενώ δεν επιτρέπει ούτε καν να πληρώσουν τα χρέη τους με κάποιο διακανονισμό.

Ουσιαστικά, είναι έτοιμοι να διαλύσουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εκείνοι που διορίστηκαν από τη FIFA και την κυβέρνηση και αμείβονται πλουσιοπάροχα με μισθούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου είναι αποφασισμένη να αντιδράσει πολύ δυναμικά και καλούμε όλες τις Ενώσεις της χώρας σε αυτό τον αγώνα για την προάσπιση της επιβίωσης των ερασιτεχνικών σωματείων. Θα επανέλθουμε σύντομα…».