Δέλλας: “Στόχος η 5η θέση, αλλά με πολλή δουλειά”

Την 5η θέση εφόσον επικυρωθεί η αλλαγή στο φορμάτ της Σούπερ Λιγκ έβαλε ο Τραιανός Δέλλας μιλώντας στην πρώτη του ΟΦΗ δίνοντας το στίγμα για το που θα κινηθεί όσον αφορά τον στόχο η ομάδα του. Επίσης τόνισε ότι θα ήθελε να συμπληρωθεί το ρόστερ όσο πιο σύντομα γίνεται και πρόσθεσε ότι χρειάζονται ακόμα 3-4 παίκτες.

Ξεκαθάρισε εξάλλου ότι  ότι δεν έχει σημασία αν υπάρχουν Έλληνες ή ξένοι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, λέγοντας πως θα πρέπει άμεσα όλοι να καταλάβουν τι αντιπροσωπεύει ο ΟΦΗ.

Σε ότι αφορά τις πολλές αλλαγές είπε ότι περίμενε κάποιες ανανεώσεις παικτών από το υπάρχον ρόστερ που δεν έγιναν, και ως εκ τούτου η ομάδα πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να καλύψει τα κενά, λέγοντας ότι το βάρος μετά τις 4 πρώτες προσθήκες πέφτει στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ενώ δήλωσε πως θέλει να δουλέψει με ένα γκρουπ περίπου 26 παικτών.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η σκέψη μας είναι να φτιάξουμε το γκρουπ όσο πιο γρήγορα και να δεθούμε ως ομάδα. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η προετοιμασία και να μπορέσουν να το βγάλουν όλοι οι παίκτες χωρίς προβλήματα και να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει.

Κοιτάμε τώρα  κάποιες περιπτώσεις στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Είναι δύσκολη περίοδος αλλά οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν θα γίνουν. Είχα πει για τον κορμό αλλά δυστυχώς δεν έγινε αυτό. Θέλαμε να κρατήσουμε κάποιους παίκτες που δεν αποδέχθηκαν τις προτάσεις μας και πρέπει τώρα να κοιτάξουμε μπροστά. Στόχος είναι να βρούμε ισορροπία στο παιχνίδι μας και να αξιοποιήσουμε την έδρα μας, το σπίτι μας,  που πέρυσι ήταν η πληγή μας. Και στα εκτός έδρας παιχνίδια όμως πρέπει να παίρνεις αποτελέσματα.Αν ισχύσει το νέο φορμάτ θα κοιτάξουμε προς την 5η θέση. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας αλλά να μην μείνουμε στα λόγια. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αυτό που μετράει είναι η δουλειά.

 Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι εδώ για να βοηθήσουν. Είτε είναι ξένοι, είτε Έλληνες, δεν παίζει κάποιο ρόλο. Στα αγγλικά μιλάω σε όλους. Ας μην διαχωρίσουμε την ομάδα σε ξένους και Έλληνες. Σίγουρα ο Έλληνας μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα τι αντιπροσωπεύει ο ΟΦΗ για το Ηράκλειο και το νησί. Να δώσουμε γρήγορα σε όλους να καταλάβουν την κουλτούρα του λαού. Να τους βάλουμε στο κλίμα.

Δεν έχω ζητήσει συγκεκριμένο αριθμό παικτών. Περιμέναμε κάποιες ανανεώσεις να γίνουν που δεν έγιναν. Υπάρχουν και κάποια παιδιά που θέλουμε να δούμε, παιδιά από τις ακαδημίες που αν μας δείξουν κάτι μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε. Αλλά νομίζω ότι χρειαζόμαστε ακόμα 3-4 παίκτες. Θα θέλαμε μέχρι να φύγουμε για την Ολλανδία να έχουμε άλλους δυο παίκτες μεσοεπιθετικούς. Συνολικά αν βγάλουμε τους τερματοφύλακες θα ήθελα να έχουμε ένα γκρουπ από 26 παίκτες.

Αλλάζουν πολλά στον ΟΦΗ και θα αλλάξουν κι άλλα. Είναι μια ομάδα που εξελίσσεται, μεγαλώνει,  και είναι  προς όφελος και της πόλης και της ομάδας και ο κόσμος να είναι περήφανος γιατί ο ΟΦΗ δεν είναι ομάδα που μένει στάσιμη. Μεγαλώνει σε πολλά επίπεδα που ίσως δεν φαίνονται γιατί αυτό που βλέπουν όλοι είναι το αποτέλεσμα.

Το αν θα μπορούσε να γίνει μια β΄ ομάδα για την Σούπερ Λιγκ 2 εναπόκειται στην διοίκηση. Για μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ που χτίζει από τις Ακαδημίες είναι σημαντικό αλλά ίσως δεν είναι ακόμα έτοιμος ο οργανισμός. Αν γίνει να γίνει και με παιδιά από την Κρήτη αλλά και από την Περιφέρεια που γίνεται καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Πάντα όμως οι πιτσιρικάδες πρέπει να μπαίνουν σε δομημένες ομάδες».

Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης στις δηλώσεις του είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε τις προπονήσεις μας με την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα για να πετύχουμε όλους τους στόχους που έχουμε για την φετινή σεζόν. Έχουμε παίξει και αντίπαλοι με τον ΟΦΗ, τώρα βρίσκομαι εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται» .

Ο Μπόρχα Γκονθάλεθ ο μοναδικός μέχρι στιγμής ξένος από τις μεταγραφές τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και ανυπομονώ να ξεκινήσω να δουλεύω. Δεν είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι στο εξωτερικό, αφού έχω παίξει στο Μεξικό, αλλά είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα. Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς και είμαι ενθουσιασμένος για το κεφάλαιο ΟΦΗ».

Από τους παλιούς μίλησε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ο οποίος  δήλωσε πως πρέπει να διαγραφτεί η περυσινή άσχημη σεζόν, ενώ σε προσωπικό επίπεδο, υπογράμμισε ότι ξέρει τα λάθη του και φέτος θέλει να είναι αυτός που πρέπει. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Θέλουμε να έχουμε καλή χρονιά. Υγεία για όλους. Θέλουμε ν’ αφήσουμε πίσω την περυσινή χρονιά, που δεν πήγε καλά. Ο προπονητής είναι εδώ από πέρυσι, ξέρει τους παίκτες και πιστεύω πως θα φτιάξουμε ένα καλό σύνολο. Πρέπει να έχουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας και ματς-ματς να βλέπουμε τι μπορούμε να πετύχουμε. Ο καθένας να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό. Πέρυσι δεν ήμουν αυτός που ήθελα να είμαι. Δεν ήμουν στο 100%. Δεν ξέρω, ίσως να επηρεάστηκα, αφού επέστρεψα μετά από 4 χρόνια στο εξωτερικό. Ξέρω τα λάθη μου, ξέρω ποιος είμαι και ελπίζω φέτος να είμαι αυτός που πρέπει. Ελπίζω να διαγράψουμε όλη την περυσινή χρονιά και να κάνουμε φέτος αυτό που πρέπει».