Μπορούν ακόμα καλύτερα ΠΟΑ και Γιούχτας
Σε μία καλύτερη συνέχεια στη Γ’ Εθνική ελπίζουν ΠΟΑ και Γιούχτας

Η αυλαία του α΄ γύρου έπεσε στον 6ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής μετά από 11 αγωνιστικές και βρήκε τον ΠΟΑ στην 6η θέση με 19 βαθμούς, ισόβαθμο με Σαρωνικό και Ιωνικό και τον Γιούχτα στην 7η με 17 βαθμούς.

Σε γενικές γραμμές η πορεία των δυο ομάδων του Ηρακλείου στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος μπορεί να χαρακτηριστεί καλή πρωτίστως για τον ΠΟΑ που έφτασε κάποια στιγμή και στην 2η θέση και δευτερευόντως για τον Γιούχτα που μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα και την αλλαγή προπονητή κατάφερε να ισορροπήσει και να βρίσκεται πολύ κοντά στην πρώτη εξάδα που είναι και ο στόχος του.

Στην κορυφή του ομίλου μετά το τέλος του Α΄ Γύρου βρίσκεται ο Εθνικός με ένα ντεμαράζ εφτά νικών και μιας μόνο ισοπαλίας τις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές. Ο Εθνικός είναι μαζί με τον Ιωνικό τα δυο μεγάλα ονόματα της κατηγορίας που μπήκαν μουδιασμένα στο πρωτάθλημα με τους Πειραιώτες μετά την 4η αγωνιστική να βρίσκουν τον δρόμο τους και τον Ιωνικό να προσπαθεί ακόμα έχοντας χάσει έδαφος στην μάχη της κορυφής.

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η πορεία του Αστέρας Βάρης και της Μυκόνου που είναι κοντά στην κορυφή και δυσάρεστη η πορεία Ηλυσιακού και Χαϊδαρίου, δυο ομάδων που ήταν δυνατές τα προηγούμενα χρόνια αλλά φέτος, για την ώρα δείχνουν ανίσχυρες και είναι χαμηλά στην ζώνη υποβιβασμού.

Κακή πορεία πραγματοποιεί και ο Γρανίτης, η ομάδα των Χανίων που ανέβηκε φέτος αλλά δείχνει ότι δεν ήταν έτοιμη για την παρουσία της σε αυτό το πρωτάθλημα μετρώντας μόνο ήττες σε 11 αγωνιστικές.

Ατσαλένιος… ΠΟΑ

Ο ΠΟΑ ουσιαστικά συνεχίζει φέτος από ‘κει που σταμάτησε πέρυσι. Με τον Ανέστη Αναστασιάδη να παραμένει στον πάγκο μετά την περσινή εκπληκτική πορεία οι «πράσινοι» παρουσιάζουν και φέτος ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο και βρίσκονται από το ξεκίνημα στα ψηλά βαθμολογικά πατώματα.

Δύναμη του ΠΟΑ είναι η έδρα του αφού σε πέντε αγώνες στο Ατσαλένιο έχει 4 νίκες και μια ισοπαλία (με Ιωνικό 1-1) και είναι χαρακτηριστικό ότι εντός έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ. Είναι από τις ομάδες που βασίζεται στην άμυνά της έχοντας 10 γκολ παθητικό.

Με εξαίρεση το ματς της πρεμιέρας (4-0 από την Θύελλα Ραφήνας) η άμυνα του μόνο μια φορά δέχθηκε πάνω από ένα γκολ(με Σαρωνικό 2-0) ενώ επιθετικά μόνο σε ένα ματς σκόραρε πάνω από δύο (με Γρανίτη 3-0).

Εντός έχει 4 νίκες, μια ισοπαλία με 7-1 γκολ ενώ εκτός 2 νίκες και 4 ήττες με 5-9 γκολ. Συνολικά έχει 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες με 12 γκολ ενεργητικό και 10 παθητικό.

Από 2 γκολ έχουν οι Καϊμακαμούδης, Άλλα, Δαμιανάκης και ένα οι Νύκταρης, Πατραμάνης, Τσελεγγίδης, Βοργιάς, Μπουρσέλης και ένα αυτογκόλ του Τσιμιδόπουλου (Ηλυσιακού)

Επίθεση-«φωτιά»  ο Γιούχτας

Ο Γιούχτας μπήκε με το… αριστερό στο πρωτάθλημα καθώς σε δυο εντός έδρας ματς είχε κέρδος μόλις ένα βαθμό και αυτό οδήγησε στην αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας με τον Κώστα Ανυφαντάκη να παίρνει από την 3η αγωνιστική την  θέση του Ανδρά Σκέντζου.

Σιγά-σιγά αλλά σταθερά ο Γιούχτας βρήκε τον δρόμο του και με «όπλο» του την επίθεση κατάφερε να βρεθεί κοντά στην πρώτη εξάδα. Η ομάδα των Αρχανών έχει την πρώτη επίθεση στον όμιλο με 19 γκολ έχοντας πετύχει δυο …πεντάρες στα ματς με Αίαντα Σαλαμίνας (5-0 εντός) και Ηλυσιακό (1-5 εκτός).

Εντός  έχει 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες με 11-7 γκολ και εκτός 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες με 8-5 γκολ. Συνολικά μετράει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες με απολογισμό γκολ 19-12.

Πρώτος σκόρερ είναι ο Μάνος που μετράει ήδη ένα χατ-τρικ και συνολικά 6 γκολ. Ακολουθούν ο Κοζορώνης με 3, οι Μαραθωνίτης, Κωστάκης, Γελαδάρης με 2 ενώ από 1 γκολ έχουν οι Σουρνάκης, Πολυχρόνης, Άντο, Πιστικός.