Μπάσκετ: Στον Παναθηναϊκό η Ιωάννα Κριμίλη

Την 24χρονη διεθνή γκαρντ Ιωάννα Κριμίλη απέκτησε ο Παναθηναϊκός. Μετά την υπογραφή του μονοετούς συμβολαίου της με τις «πράσινες», η Κριμίλη, η οποία αγωνιζόταν στους California Gold Bears, δήλωσε στην ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στην Ελλάδα και θα παίξω στον Παναθηναϊκό. Έναν ιστορικό Σύλλογο με πολλές επιτυχίες και είμαι πολύ ενθουσιασμένη για την νέα σεζόν. Ανυπομονώ να δουλέψω με τις συμπαίκτριες μου και τους προπονητές μου και να γνωρίσω τον κόσμο του Παναθηναϊκού που είναι πάντα δίπλα στην ομάδα».

Στη σχετική ανακοίνωση του Παναθηναϊκού αναφέρεται:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Ιωάννα Κριμίλη, στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ, για την αγωνιστική σεζόν 2025-2026. Σε μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση προχώρησε το «τριφύλλι» καθώς συμφώνησε με την 24χρονη γκαρντ Ιωάννα Κριμίλη.

Η μπασκετμπολίστρια από το Ηράκλειο επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού από τις ΗΠΑ και προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ.

Η Κριμίλη ξεκίνησε την καριέρα της στον Εργοτέλη και εν συνεχεία πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ, όπου μάλιστα κέρδισε τον τίτλο της πιο βελτιωμένης παίκτριας της διοργάνωσης για την αγωνιστική σεζόν 2018-2019.

Εν συνεχεία πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στην ομάδα San Fransisco Dons και αποκτήθηκε από την ομάδα California Gold Bears.

Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα U16, U18 και με την Εθνική ομάδα Γυναικών».