Επανέρχονται σε λειτουργία οι δύο κλιματιστικές μονάδες στο κλειστό στα “Δύο Αοράκια”

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:

Σε πλήρη λειτουργία θα επανέλθουν άμεσα οι 2 κλιματιστικές μονάδες στο «Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού» στα Δύο Αοράκια καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. ΟΤΑ. αποφάσισε ομόφωνα την αντικατάσταση 6 ανεμιστήρων πύργων ψύξης και την έγκριση της σχετικής δαπάνης σε έκτακτη συνεδρίαση η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 2 Ιουλίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε τη σχετική απόφαση αναγνωρίζοντας την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος σε μια περίοδο με έντονη αθλητική δραστηριότητα και μεγάλες διοργανώσεις. Οι 6 μονάδες ανεμιστήρων για τους πύργους ψύξης, πρόκειται να εγκατασταθούν μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, διαδικασία με την οποία θα επανέλθουν σε πλήρη λειτουργία οι 2 από τις 3 μεγάλες κλιματιστικές μονάδες του Κλειστού Γυμναστηρίου. Το κόστος για την προμήθεια, παράδοση και τοποθέτηση των συστημάτων φτάνει τα 20.683, 20 ευρώ. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η συντήρηση και επισκευή της 3ης κλιματιστικής μονάδας.

Όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Α.Α.Η. Α.Ε. ΟΤΑ Γιάννης Τσαπάκης, «Γνωρίζετε ότι τα κλιματιστικά συστήματα του Κλειστού Γυμναστηρίου Νέας Αλικαρνασσού υπολειτουργούν το οποίο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του αθλητικού αυτού χώρου στην καθημερινότητα και στις διοργανώσεις που υλοποιούνται εκεί. Με την ολοκλήρωση των εργασιών των τεχνικών, η οποία έγινε με προηγούμενη απόφαση μας, διαπιστώθηκε ότι οι εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών (πύργοι ψύξης), λόγω φθορών και ελλιπούς συντήρησης, δεν ήταν δυνατό να λειτουργήσουν με αποτελέσματα το σύστημα να μην μπορεί να μπει σε λειτουργία με πολλές επιπτώσεις στους χρήστες του χώρου. Μετά από ενέργειες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, προς ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες με αντικείμενο τον κλιματισμό και παρόμοιο συστήματα, διαπιστώθηκε ότι οι πύργοι ψύξης δεν είναι δυνατόν να επισκευαστούν και η μοναδική λύση είναι η προμήθεια και εγκατάσταση νέων, το συντομότερο δυνατόν.».