Άνοιξε ο δρόμος για τον Σαμί στον Εργοτέλη

Θετικά ήταν τα μηνύματα που βγήκαν χθες για το deal του Εργοτέλη με τον Αιγύπτιο επιχειρηματία Μαχέντ Σαμί. Η συνάντηση που έγινε χθες σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ο Σαμί κέρδισε τις εντυπώσεις και οι “κιτρινόμαυροι” βρίσκονται περισσότερο από ποτέ κοντά στο να αλλάξουν χέρια και να περάσουν στον Αιγύπτιο επιχειρηματία.

Ο Μαχέντ Σαμί έδωσε το “παρών” μαζί με τον γιό του Ναντίμ και δυο δικηγόρους από το Ηράκλειο, ενώ ο Εργοτέλης εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Γιώργο Βρέντζο, τον αντιπρόεδρ Γιώργο Στειακάκη και τους κ.κ. Φιλιππάκη, Φραγκάκη, Μπροκαλάκη. Η πλευρά του Αιγύπτιου παρουσίασε το πλάνο που έχει για τον Εργοτέλη και, όπως είπε, βασικός στόχος είναι η ομάδα να μπορεί να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές και παράλληλα να στοχεύει στην παρουσία της στη μεγάλη κατηγορία.

Ο κ. Σαμί είπε στους ανθρώπους του Εργοτέλη ότι σκέφτεται να έρθει ακόμα και για μόνιμη εγκατάσταση στην Κρήτη αφήνοντας την ομάδα της Λιρς στο Βέλγιο της οποίας διαπραγματεύεται ήδη την πώληση. Αυτό που είπε ο κ. Σαμί είναι ότι ενδιαφέρεται να πάρει τον Εργοτέλη χωρίς χρέη και σε αυτό το σημείο δημιουργήθηκε μια μικρή ένταση μεταξύ των κ.κ. Βρέντζου και Φραγκάκη. Ο πρόεδρος του Εργοτέλη ενημέρωσε τον κ. Σαμί ότι ο Εργοτέλης είναι καθαρός και η μόνη του υποχρέωση είναι εφόσον συνεχίσει στη Β’ Εθνική να εξοφλήσει τους παίκτες, καθώς αυτή είναι η συμφωνία που έγινε για να λύσουν τα συμβόλαιά τους.

Το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει ο Εργοτέλης σε αυτή την περίπτωση είναι γύρω στις 100.000 ευρώ. Ο κ. Φραγκάκης είπε στον πρόεδρο του Εργοτέλη ότι «πρέπει να το πληρώσεις εσύ» με αποτέλεσμα ο κ. Βρέντζος να αποχωρήσει ενοχλημένος από τη συνάντηση ενώ το ίδιο έγινε στη συνέχεια και από τον κ. Φραγκάκη. Αυτό πάντως το επεισόδιο δεν στάθηκε ικανό να χαλάσει τη συνάντηση, με τις δυο πλευρές να αποχωρούν απόλυτα ικανοποιημένες.

Ο Μαγκέτ Σαμί και ο γιος του Ναντίμ θα παραμείνουν στο Ηράκλειο και σήμερα θα επισκεφτούν το Μαρτινέγκο αλλά και το Παγκρήτιο Στάδιο και θα έχουν συναντήσεις με προπονητές και τεχνικούς υπεύθυνους του Εργοτέλη. Στη συνέχεια θα γίνει και νέα συνάντηση με τους παράγοντες του Εργοτέλη ενώ όπως έγινε γνωστό θα δώσουν το “παρών” και στην αυριανή Γενική Συνέλευση, για να παρουσιάσουν το σχέδιο που έχουν για τον Εργοτέλη, αναμένοντας την απόφαση που θα παρθεί. Στην Γενική Συνέλευση αναμένεται να δώσει κανονικά το “παρών” και ο κ. Βρέντζος ο οποίος χθες αποχωρώντας από τη συνάντηση υπέβαλε και την παραίτησή του.