Διευρυμένες πλειοψηφίες απαιτούνται εν τέλει για να προχωρήσουν οι τροποποιήσεις κανονισμών στις ομοσπονδίες και στις λίγκες. Συγκεκριμένα, χρειάζεται πλειοψηφία της τάξης του 75% των διοικήσεων, για την απόφαση συνέχισης ή διακοπής των πρωταθλημάτων ή και για ενδεχόμενες αναδιαρθρώσεις που πλέον γίνονται πιο δύσκολες.
Αυτή η αλλαγή από πλευράς Λευτέρη Αυγενάκη, κατατέθηκε στο φινάλε της συζήτησης της ειδικής τροπολογίας για τα θέματα των σπορ ως νομοτεχνική βελτίωση «ασφαλείας» με το σκεπτικό ότι για σοβαρά ζητήματα θα πρέπει να υπάρχουν διευρυμένες πλειοψηφίες και όχι απλά το 51%, που προβλεπόταν αρχικά στην τροπολογία.
Η ουσιώδης αυτή αλλαγή επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον υφυπουργό Αθλητισμού και στη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Κύρωση της από 30.3.2020 Π.Ν.Π. «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».
Η τελική μορφή της τροπολογίας πλέον έχει ως εξής:
«Παρέχεται η δυνατότητα σε Ομοσπονδίες και Λίγκες να τροποποιήσουν τους κανονισμούς και τις προκηρύξεις των φετινών αθλητικών τους διοργανώσεων, με απόφαση ενισχυμένης πλειοψηφίας (3/4) των Δ.Σ. τους».