Α2 ΕΠΣΗ: Η Αγία Βαρβάρα πανηγυρίζει την επιστροφή της στην Α1 μετά από έξι χρόνια!

Η Αγία Βαρβάρα πήρε θριαμβευτικά το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στην Α1 ΕΠΣΗ , αφού κέρδισε στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής τον Π.Ο.Η με 6-2 (αν και της αρκούσε και η ισοπαλία) και κατέλαβε την δεύτερη προνομιούχο θέση, επιστρέφοντας στην πρώτη τοπική κατηγορία μετά από έξι χρόνια!

Με την 30η αγωνιστική της Α2, στην οποία σημειώθηκαν συνολικά 33 τέρματα στα έξι ματς που διεξήχθησαν και ήταν η τρίτη σε διάστημα μίας βδομάδας για τις ομάδες, έπεσε η «αυλαία» των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΗ της φετινής σεζόν και πλέον… σειρά παίρνει το Final 4 του Κυπέλλου ΕΠΣΗ, με την δεύτερη κατηγορία να εκπροσωπείται από την πρωταθλήτρια Χαραυγή (θα αντιμετωπίσει τον Γιούχτα την Τετάρτη, 7/5 στην Χερσόνησο στον έναν από τους δύο ημιτελικούς). Μάλιστα η Χαραυγή είχε την ευκαιρία να… ξεκουραστεί αφού πήρε…. άκοπα (3-0 α.α) τους τρεις βαθμούς στο εκτός έδρας ματς με τον Άγιο Δημήτριο, που δεν κατέβηκε να αγωνιστεί! Χθές η Χαυραυγή γιόρτασε την κατάκτηση του πρωταθλήματος με μια εντυπωσιακή φιέστα.

Μαζί με την Χαραυγή στα γήπεδα της κορυφαίας κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Η της επόμενης περιόδου θα αγωνίζεται και η Αγία Βαρβάρα, αφού επιβεβαίωσε τα… προγνωστικά και κατέλαβε την δεύτερη θέση νικώντας άνετα με 6-2 τον Π.Ο.Η στο «Γ. Σκουρέλλου». Τα τέρματα της ομάδας του Νίκου Φανουράκη (που προηγήθηκε με 6-0) σημείωσαν οι Αποδουλιανάκης (2), Χασουράκης Ι., Κασσωτάκης Ρ., Κουτουβάκης και Χατζηγεωργίου, για να μειώσουν οι  Χαϊντίνι και Κοντζιάλης.

Στα… κρύα του λουτρού και στην τρίτη θέση τερμάτισε ο έτερος «μνηστήρας» της ανόδου, η ομάδα των Δειλινών αν και έκανε το… χρέος της επικρατώντας εκτός έδρας της Τυλίσου με το εντυπωσιακό 4-3! Μάλιστα προηγήθηκε με 4-0 χάρις σε χατ τρικ του Σακλαμάκη και ένα τέρμα του Βρετού, με τους γηπεδούχους να μειώνουν με δύο εύστοχα πέναλτι του Παγκαλάκη και ένα ακόμα γκολ του Παπάζογλου Ε.

Το τέρμα του Παπαδάκη Σ. στο φινάλε του αγώνα αρκούσε στην Φαιστό για να πάρει το τρίποντο με 1-0 επί της Παλιανής στους Βόρρους.

Στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας τερμάτισε ο Μαραθώνας «σκορπίζοντας» με το εκκωφαντικό 8-1 τους Κουνάβους στις Αγίες Παρασκιές. Πρωταγωνιστής για την ομάδα των Καλεσών ήταν ξανά ο Βατσινάς σκοράροντας 3 γκολ και με 31 τέρματα συνολικά αναδείχθηκε με άνεση πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Από μία φορά σκόραραν για τους νικητές οι Ντερβισαϊ, Δρακογιαννάκης, Μπαλτατζής, Στρατηγάκης και Ζερβουδάκης, ενώ για τους Κουνάβους βρήκε… δίχτυα ο Κακουλάκης. Πριν ξεκινήσει ο αγώνας αποχώρησε από το γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο προπονητής των Κουνάβων, Σταύρος Μαυράκης υποστηρίζοντας ότι οι εμφανίσεις των δύο ομάδων ήταν πανομοιότυπες και ο διαιτητής δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει την αναμέτρηση!

Νικηφόρα «έκλεισε» την σεζόν το Λίντο με το ευρύ 4-0 κόντρα στον Ποσειδώνα, έχοντας ως σκόρερ τους Μουζουράκη, Παχυγιαννάκη, Δεσποτόπουλο και Βαρδάκη.

Με τα γκολ των Ρουμπάκη Δ., Σταυρακάκη και Κατσαρού  η Δαμάστα επιβλήθηκε με 3-1 του Ο.Φ.Α (το γκολ πέτυχε ο Αουϊντα).

A2 ΕΠΣΗ

Aποτελέσματα (30η αγ)

Φαιστός – Παλιανή 1-0

Δαμάστα – Ο.Φ.Α 3-1

Π.Ο.Η – Αγ. Βαρβάρα 2-6

Άγ. Δημήτριος – Χαραυγή 0-3 α.α

Τύλισος – Δειλινά 3-4

Κουνάβοι – Μαραθώνας 1-8

Λίντο – Ποσειδώνας 4-0

Ρεπό: Ζαρός

Βαθμολογία (σε 30 αγ ) 

ΟΜΑΔΑ            ΑΓ    Β       ΓΚΟΛ

 

1.Χαραυγή       28      71   93-33

2.Αγ. Βαρβάρα  28    59    61-31

3.Δειλινά            28    56   80-44

4.Φαιστός         28    55     62-34

  1. Μαραθώνας 28 52      66-42
  2. Ο.Φ.Α 28 51    61-46
  3. Λίντο 28 45   70-42

8.Δαμάστα       28   41        61-55

  1. Τύλισος 28    38       56-49
  2. Ζαρός 28 36      52-46
  3. Παλιανή 28 33     44-57

11.Π.Ο.Η              28    30     40-56

  1. Κουνάβοι 28   19    44-98
  2. Αγ. Δημήτριος 28 12   43-98

15.Ποσειδώνας       28      4    21-123

 

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Χαραυγή, ο οποία ανέβηκε στην Α1, όπως και η Αγία Βαρβάρα.

 

Υποβιβάστηκαν στην Β κατηγορία οι Κουνάβοι, ο Αγιος Δημήτριος και ο Ποσειδώνας.

 

ΣΚΟΡΕΡ

 

31γκολ: Βατσινάς (Μαραθώνας)

 

23 γκολ: Νικολάου Χ. (Χαραυγή)

 

21 γκολ: Παπαδάκης Γ. – Μαυρίδης (Φαιστός)

 

16 γκολ: Καουκάκης, Ρουμπάκης Δ. (Δαμάστα), (Χαραυγή)

 

15 γκολ: Πρίφτης (Αγία Βαρβάρα)