2 φορές Χρυσός πρωταθλητής ο Υπαστυνόμος Γιάννης Καργιωτάκης

Ο Κρητικός Γιάννης Καργιωτάκης, ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Επικοινωνίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., πέτυχε δύο σημαντικές διακρίσεις : κατακτώντας την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Ανδρών, τόσο στην πάλη υποταγής με Gi όσο και στην πάλη υποταγής No-Gi . Η διπλή αυτή νίκη (Double Gold) αναδεικνύει την αγωνιστική ετοιμότητα του Έλληνα αξιωματικού σε ένα από τα πιο απαιτητικά αθλήματα μαχητικών τεχνών.

Επίσης παίρνει το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει την χώρα μας αλλά και την Ελληνική αστυνομία στο πανευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Με αφορμή τη μεγάλη αυτή επιτυχία, ο Υ/Α Γιάννης Καργιωτάκης δήλωσε:
«Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος για τη διαρκή στήριξη. Ιδιαίτερα, ευχαριστώ τον Α’ Υπαρχηγό, Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη Πούπουζα, και τον Β’ Υπαρχηγό, Αντιστράτηγο κ. Ιωάννη Σκούρα.
Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Διευθυντή Επικοινωνίας, κ. Αλέξανδρο Γερόχρηστο , καθώς και στον Τμηματάρχη Αθλητισμού, κ. Αθανάσιο Χουμπάβλη. Χάρη στη δική τους μέριμνα και υποστήριξη, μας δίνεται η πολύτιμη δυνατότητα να κάνουμε πρωταθλητισμό και να διακρινόμαστε σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, τιμώντας το Σώμα το οποίο υπηρετούμε, αλλά και την Πατρίδα μας.»

Για τον Σπύρο Καλλέργη

«Κλείνοντας, η σημερινή μου επιτυχία έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό και μια βαθιά προσωπική αφιέρωση. Θέλω να αφιερώσω αυτά τα δύο χρυσά μετάλλια στη μνήμη του Σπύρου Καλλέργη. Ενός ανθρώπου που αγάπησε το άθλημα μας όσο λίγοι και στάθηκε δίπλα μας με ανιδιοτέλεια και όραμα. Η βοήθειά του ήταν καθοριστική και πολύτιμη για την εξέλιξη της πάλης στη χώρα μας».